Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Απαγορεύονται σταδιακά τα προϊόντα πίλινγκ… για το καλό του περιβάλλοντος

Απαγορεύονται σταδιακά τα προϊόντα πίλινγκ… για το καλό του περιβάλλοντος

0
Διαφήμιση

Εχθρός του περιβάλλοντος αποδεικνύονται ότι είναι τα μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού που συμπεριλαμβάνονται σε προϊόντα φροντίδας προσώπου και σώματος, καθώς μπορεί να βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος, αλλά κάνουν κακό στο περιβάλλον, όταν καταλήγουν σε λίμνες, ποτάμια, θάλασσες και ωκεανούς, από το νιπτήρα μας.

Στην Καλιφόρνια έχει προταθεί να απαγορευτούν όλα τα προϊόντα που περιέχουν μικροσφαιρίδια, ενώ στη Νέα Υόρκη έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο νομοθετικά. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο απαγορεύει όχι μόνο την πώληση των προϊόντων αυτών, αλλά και την παραγωγή, την παρασκευή και τη διανομή των καλλυντικών που περιέχουν πλαστικά μεγέθους 5 χιλιοστών ή μικρότερα.

Αρκετοί κατασκευαστές έχουν ήδη δεσμευτεί για την αφαίρεση μικροσφαιριδίων από τα προϊόντα τους, συμπεριλαμβανομένων των The Body Shop, Johnson & Johnson και Unilever.

Πάντως, υπάρχουν αρκετοί εναλλακτικοί τρόποι τα προϊόντα καθαρισμού προσώπου και σώματος να είναι αποτελεσματικά στην απολέπιση. Τα φασόλια, το κακάο και τα κουκούτσια βερίκοκου είναι μόνο μερικά από τα συστατικά που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τα κομμάτια πλαστικού.

Μέχρι οι παραγωγοί να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τις εναλλακτικές αυτές λύσεις στα προϊόντα ομορφιάς, αν θέλετε να αποφύγετε το πλαστικό σκραμπ προσώπου, προσέξτε τις ετικέτες που γράφουν ότι το προϊόν εμπεριέχει πολυαιθυλένιο ή πολυπροπυλένιο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕνθαρρυντικά τα πρώτα μηνύματα από την διαλογή υπολειμμάτων τροφών
Επόμενο άρθροΜ. Παπαγεωργίου: προαναγγέλλει συμφωνία με Gazprom για καλή μείωση στο φυσικό αέριο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ