Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Αγοράστε υγροβιότοπο για να σώσετε τους ουραγκοτάγκους!

Αγοράστε υγροβιότοπο για να σώσετε τους ουραγκοτάγκους!

0
Διαφήμιση

Η επιβίωση των ουρακοτάγκων στον πλανήτη μας κρέμεται από μια κλωστή και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι πολύ σύντομα θα εξαφανιστούν για πάντα. Αυτό υπογραμμίζει το κίνημα του Avaaz το οποίο σε συνεργασία με περιβαλλοντικές οργανώσεις και τοπικές ομάδες έχουν ανακοινώσει πως θέλουν να αγοράσουν τους υγρότοπους του Βόρνεο, όπου υπάρχει ένα ζωτικής σημασίας πέρασμα που συνδέει δύο βιότοπους ουραγκοτάγκων και το οποίο βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής και ζητούν τη συνδρομή μας.

Οι ουρακοτάγκοι είναι από τους πιο έξυπνους και σκεπτόμενους συγγενείς του ανθρώπου. Το όνομά τους σημαίνει «άνθρωπος του δάσους» στα Μαλαισιανά. Περνούν το 90% του χρόνου τους τριγυρνώντας και σκαρφαλώνοντας σε δέντρα (τα αρσενικά μπορούν να τεντώσουν τα χέρια τους μέχρι και δύο μέτρα!).

Ακόμη και για να κοιμηθούν φτιάχνουν τις φωλιές τους ψηλά, πάνω στα φυλλώδη κλαδιά, και χρησιμοποιούν μεγάλα φύλλα για ομπρέλες όταν βρέχει. Καθώς όμως η ζήτηση για φοινικέλαιο εκτοξεύεται στα ύψη και οι εταιρίες σπεύδουν να αποψιλώσουν ολοένα και περισσότερη γη, τα σπίτια των ουραγκοτάγκων πέφτουν πραγματικά σαν ντόμινο.
Αν αφήσουμε τους ουρακοτάγκους να πεθάνουν όχι μόνο θα χάσουμε ένα απ’τα πιο μεγαλόπρεπα πλάσματα του πλανήτη μας, αλλά θα αλλάξουμε και ολόκληρο το οικοσύστημα των τροπικών δασών στα οποία κατοικούν. Καθώς περιπλανούνται στα δάση τρώγοντας φρούτα, οι ουρακοτάγκοι σκορπίζουν τους σπόρους μακριά, βοηθώντας ολόκληρο το δάσος να διατηρείται υγιές και ανθεκτικό.

Στο Βόρνεο, όπου το 80% του βιότοπου των ουρακοτάγκοι έχει ήδη καταστραφεί, ακόμη και η προστασία μικρών εκτάσεων γης μπορεί να κάνει τεράστιο καλό ενώνοντας τα απομείναντα, προστατευόμενα δάση μεταξύ τους. Γι’αυτό το σχέδιο μας για τη διάσωση των ουραγκοτάγκων είναι τόσο δυνατό. Συνδέοντας ένα δάσος με ένα καταφύγιο άγριων ζώων, μπορούμε να κάνουμε το κάθε ευρώ που θα μαζέψουμε να πιάσει τόπο.

Κάνε κλικ για να δεσμευτείς. Αν μαζέψουμε αρκετά χρήματα μπορούμε να βοηθήσουμε τις τοπικές οργανώσεις να αγοράσουν την έκταση και να δημιουργήσουμε ένα ταμείο εκτάκτου ανάγκης το οποίο θα χρησιμοποιούμε για να υπερασπιζόμαστε άγρια ζώα όταν εκείνα απειλούνται:

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ €2 – αρκετά για να προστατέψουμε μέχρι και 109m² γης

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ €3 – αρκετά για να προστατέψουμε μέχρι και 163m² γης

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ €6 – αρκετά για να προστατέψουμε μέχρι και 325m² γης

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ €8 – αρκετά για να προστατέψουμε μέχρι και 434m² γης

ΝΑΙ, ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ €15 – αρκετά για να προστατέψουμε μέχρι και 812m² γης

Για να δεσμευτείς οποιοδήποτε άλλο ποσό, κάνε κλικ εδώ.

Διαφήμιση