Αρχική Ειδήσεις «ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ»…μια παράσταση μυθιστόρημα

«ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ»…μια παράσταση μυθιστόρημα

0
Διαφήμιση

Η Βίλια Χατζοπούλου και η εταιρία «Παραμύθι από μακριά» παρουσιάζουν την παράσταση «ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ», ένα έργο που βασίζεται στο μυθιστόρημα του Lucio Lami, «Η Κυρά της Αρκούδας». Η ιστορία ξεκινάει ακριβώς 100 χρόνια πριν. Οι ήρωές μας, δυο Ιταλοί Αρκουδιάρηδες. Ένας άντρας και μια γυναίκα… Ένα παθιασμένο ζευγάρι. Το έργο περιγράφει την περιπέτεια του ζευγαριού που θα ταξιδέψουν από την Ιταλία ως τη Σιβηρία για να αποκτήσουν την πιο μεγάλη και σπάνια Αρκούδα, τη Σιβηρική.

Πρόκειται για ένα δύσκολο και μεγάλο ταξίδι, από την Ευρώπη των Βαλκανικών πολέμων, μέχρι τη Ρωσία, ακριβώς τη στιγμή που ξεκινάει η Οκτωβριανή επανάσταση.

Οι ήρωές μας θα δοκιμαστούν πολλές φορές από τα ιστορικά και τα γεωγραφικά εμπόδια… αλλά θα συνεχίσουν ξεπερνώντας διαρκώς τα προσωπικά τους όρια, για να αποκτήσουν «αυτό» που τους ξεπερνά… μεταφέροντας έτσι τη μικρή προσωπική τους Ιστορία στη Μεγάλη Ιστορία του Κόσμου με τον «Υπερσιβηρικό» Σιδηρόδρομο!

«Ξέρεις πόσα εκατομμύρια βήματα είναι από δω ως τη Σιβηρία; Ένα στραβοπάτημα και δεν θα μάθεις ποτέ ξανά για μένα»…

Ο Χώρος που παίζεται η παράσταση, το Αμφιθέατρο της Αίθουσας Σχεδίου στο κτίριο Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών δεν επιλέχθηκε τυχαία! Χώρος αντισυμβατικός, ελεύθερος από αναμνήσεις άλλων παραστάσεων στο παρελθόν, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μοναδική και τις ιδιαίτερες συνθήκες για το ανέβασμα του «Υπερσιβηρικού». Η αίθουσα ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες της στο ευρύ κοινό που μπορεί παράλληλα να θαυμάσει τον εξαιρετικό χώρο της Σχολής Καλών Τεχνών.

Διασκευή – θεατρική γραφή: Βυζαντία Πυριόχου Γκυ, Vismai, Γιάννης Σάββα

Σκηνοθεσία: Βίλια Χατζοπούλου

Σκηνογραφία: Μαριλένα Καρρά

Ηθοποιοί: Ηλίας Βαλάσης, Γεωργία Κατσίρη, Άννα Μιχαλοπούλου, Γιάννης Σάββα, Βασίλης Τσάρας

«ΥΠΕΡΣΙΒΗΡΙΚΟΣ»

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών | Κτίριο Γλυπτικής | Αίθουσα Σχεδίου

Πειραιώς 256, Ταύρος

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9:00 μ.μ. | Κυριακή στις 7:30 μ.μ.

Μέχρι και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

 

Διαφήμιση