Αρχική Ειδήσεις Πολικό ρεύμα παγώνει ακαριαία χιλιάδες ψάρια- σπάνιο φαινόμενο

Πολικό ρεύμα παγώνει ακαριαία χιλιάδες ψάρια- σπάνιο φαινόμενο

0
Διαφήμιση

Χιλιάδες ψάρια πάγωσαν ακαριαία όταν παγιδεύτηκαν σε κλειστό κόλπο στο νησί Λοβούντ της Νορβηγίας, όπου το πολικό ρεύμα έριξε απότομα την θερμοκρασία στους -7,8 βαθμούς Κελσίου παγώνοντας τα πάντα και φυσικά τα παγιδευμένα ψάρια.

 Οι αρκτικές θερμοκρασίες και ο ισχυρός ανατολικός άνεμος κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου πάγωσαν το νερό στον κόλπο του νησιού Λόβουντ, όπου οι ρέγγες καταψύχθηκαν μέσα στο νερό.

Φαίνεται ότι τα ψάρια κολυμπούσαν πολύ κοντά στην επιφάνεια, επειδή τα καταδίωξαν φάλαινες. Όταν το νερό πάγωσε ξαφνικά γύρω τους, δεν μπόρεσαν να γλιτώσουν.

Ο Ινγκολφ Κρίστιανσεν, κάτοικος του μικρού νησιού στην κεντρική Νορβηγία, ο οποίος ανακάλυψε πρώτος το εντυπωσιακό θέαμα, δήλωσε ότι δεν θυμάται να έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

Ειδικοί ωκεανολόγοι, που επίσης μίλησαν για το φαινόμενο, δήλωσαν πως είναι πάρα πολύ σπάνιο ψάρια να φτάνουν τόσο κοντά στην ακτή και ειδικά στα νερά του κλειστού κόλπου του Λόβουντ. Συνήθως κολυμπούν πιο ανοιχτά, κάτω από το στρώμα του πάγου.

Πάντως, όπως είπε ο κ. Κρίστιανσεν, όταν τα ψάρια ξεπαγώσουν οι φάλαινες και τα πουλιά θα έχουν ένα άκρως ικανοποιητικό γεύμα.

Διαφήμιση