Αρχική Καταστροφές Λίμνη Λάδωνα: χιλιάδες νεκρά ψάρια πιθανότατα από ρύπανση των νερών

Λίμνη Λάδωνα: χιλιάδες νεκρά ψάρια πιθανότατα από ρύπανση των νερών

0

Για μεγάλη οικολογική καταστροφή στην Λίμνη Λάδωνα κάνουν λόγο οι αρχές της Τρίπολης με αφορμή τα χιλιάδες νεκρά ψάρια που εντοπίζονται το τελευταίο διάστημα.

 Το πρόβλημα αναδείχτηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλη Γούργαρη, ο οποίος σε δηλώσεις του, έκανε λόγο για μεγάλη οικολογική καταστροφή κι ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην περιοχή, κοντά στο φράγμα, χιλιάδες νεκρά ψάρια επιπλέουν στο νερό.

Ο κ. Γούργαρης ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι έντονο και παρουσιάζεται το τελευταίο διάστημα, χωρίς κανείς ουσιαστικά να έχει παρέμβει κι επέρριψε ευθύνες τόσο στον Δήμο Γορτυνίας, όσο και στην Περιφέρεια.

Πιθανολογείται ότι ο θάνατος των ψαριών μπορεί να οφείλεται σε ρύπανση των νερών της λίμνης από απόβλητα τυροκομείου, κάποιας από τις μονάδες που λειτουργούν την χειμερινή περίοδο στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης ή του ποταμού Λάδωνα, ή σε απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας, αλλά ουσιαστικά επίσημα κανείς δεν γνωρίζει την αιτία που έχει προκαλέσει το θάνατο των ψαριών.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, με δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, σημείωσε ότι, η Κτηνιατρική υπηρεσία γνωρίζει το πρόβλημα και προχθές ιχθυολόγος πήγε στην λίμνη και πήρε δείγμα τόσο από το νερό, όσο και από τα νεκρά ψάρια και πραγματοποιεί ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσει την αιτία που έχει προκαλέσει τον θάνατο ψαριών της λίμνης.

Ο κ. Γιαννακούρας πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα θα γνωστά στην Περιφέρεια την προσεχή Τρίτη και άμεσα θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here