Αρχική Καταστροφές ΗΠΑ: συνεχίζει να σαρώνει η χιονοθύελλα- 11 νεκροί

ΗΠΑ: συνεχίζει να σαρώνει η χιονοθύελλα- 11 νεκροί

0
Διαφήμιση

Πολικές θερμοκρασίες και ισχυρές χιονοπτώσεις που έχουν προκαλέσει τον θάνατο 11 ανθρώπων συνεχίζουν να πλήττουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ από την αρχή του νέου έτους εξαιτίας των δριμύτατων φαινομένων έχουν διακοπεί οι αεροπορικές συγκοινωνίες.

 Μόνο χθες τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στις ανατολικές περιοχές των ΗΠΑ. Στη Φιλαδέλφεια ένας υπάλληλος που εργαζόταν στον καθαρισμό των δρόμων καταπλακώθηκε από τόνους αλατιού που σχημάτισαν πάνω του ένα βουνό ύψους 30 μέτρων. Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης μια 71χρόνη γυναίκα που έπασχε από τη νόσο του Αλτσχάιμερ πέθανε από το κρύο χαμένη στο δρόμο. Δύο άλλοι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας του παγετού, ενώ άλλοι επτά θάνατοι τα προηγούμενα 24ωρα στις μεσοδυτικές πολιτείες προήλθαν σύμφωνα με τις αρχές από το υπερβολικό κρύο.

Στη Νέα Υόρκη 15 εκατοστά χιονιού έπεσαν στο Σέντραλ Πάρκ, ενώ στην Τάιμ Σκουέαρ οι τουρίστες έπαιξαν χιονοπόλεμο στους -10 βαθμούς. Η θερμοκρασία έπεσε το βράδυ ακόμη και στους -18 βαθμούς και ο νέος δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντι Μπλάζιο συνέστησε στους νεοϋορκέζους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Η χιονοθύελλα που η μετεωρολογική υπηρεσία ονόμασε «Ηρακλή» ήταν η πρώτη δοκιμασία για τον νέο δήμαρχο της Νέας Υόρκης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του μόλις της προηγούμενη Τετάρτη.

Λόγω των καιρικών συνθηκών και η έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ανέστειλε τις δραστηριότητές της τουλάχιστον για μια ημέρα.

Επίσης ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, που έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους και να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, εάν πρέπει να μετακινηθούν, καθώς σε ολόκληρη την πολιτεία έχουν αναφερθεί 600 τροχαία ατυχήματα. «Δεν είναι η στιγμή για να βγούμε έξω» προειδοποίησε και ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι Κρις Κρίστι, ο οποίος κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Πέμπτη.

Πτήσεις

Στη Νέα Υόρκη, περίπου 1.000 πτήσεις ακυρώθηκαν και εκατοντάδες άλλες καθυστέρησαν από και προς τα τρία αεροδρόμια της μεγαλούπολης, το Νιούαρκ, το Λα Γκουάρντια και το JFK. Ειδικά το JFK έκλεισε για τρεις ώρες προτού ανοίξει και πάλι σταδιακά, καθώς ο ήλιος επέστρεψε στη Νέα Υόρκη.

Στη Βοστόνη περισσότερες από 190 πτήσεις ακυρώθηκαν και σχεδόν 500 στη Φιλαδέλφεια, όπου η θερμοκρασία ήταν στους -16 βαθμούς. Ρεκόρ χιονιού καταγράφηκε στο Μπόξφορντ, βόρεια της Βοστόνης, όπου έπεσαν 61 εκατοστά και η θερμοκρασία ήταν κάτω από τους -20 βαθμούς την Παρασκευή. Συνολικά, περίπου 5.000 πτήσεις ακυρώθηκαν από την Πέμπτη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στον Καναδά, το πολικό ψύχος έχει χτυπήσει όλες τις περιφέρειες της ανατολικής περιοχής. Στο Κεμπέκ το θερμόμετρο έδειξε -29 βαθμούς την Παρασκευή μετά από τη θερμοκρασία ρεκόρ των – 33,9 βαθμών την Πέμπτη. Ο υδράργυρος έπεσε στους -44 βαθμούς σε περιοχή 400 χιλιόμετρα βόρεια του Μόντρεαλ.

Διαφήμιση