Αρχική Ειδήσεις Ιαπωνία: το τσουνάμι έπληξε ψυχικά ένα στα τέσσερα παιδιά

Ιαπωνία: το τσουνάμι έπληξε ψυχικά ένα στα τέσσερα παιδιά

0
Διαφήμιση

Με τον κίνδυνο να μην ξεπεράσουν ποτέ το πρόβλημα να είναι ορατός, επιστήμονες προειδοποιούν ότι ένα στα τέσσερα παιδιά προσχολικής ηλικίας που επλήγη από το τσουνάμι στην Ιαπωνία το 2011 εμφανίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

 

Στην έκθεση που δόθηκε στην δημοσιότητα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 25,9% των παιδιών, ηλικίας από τριών ως πέντε ετών, εμφανίζει συμπτώματα όπως ίλιγγο, ναυτία και πονοκεφάλους με κάποια από αυτά να εμφανίζουν ανησυχητική συμπεριφορά όπως βίαια ξεσπάσματα ή κλείσιμο στον εαυτό τους.

Η μελέτη του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας υπέστησαν ψυχικά τραύματα καθώς έχασαν φίλους, είδαν τα σπίτια τους να καταρρέουν, χωρίστηκαν από τους γονείς τους και είδαν το τεράστιο κύμα–το τσουνάμι–να καλύπτει τα πάντα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Mainichi Shimbun.

Η επιστημονική ομάδα υπό τον καθηγητή Σιγκέο Κούρε της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Τοχόκου ανέφερε ότι τα μικρά παιδιά που δεν λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα μπορεί να εμφανίσουν πολύ χειρότερα προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους.

Σε αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες, που θα επέφεραν σημαντικό πλήγμα στην ακαδημαϊκή τους εξέλιξη και στις επαγγελματικές τους προοπτικές, σύμφωνα με την έκθεση.

Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον υποθαλάσσιο σεισμό των 9 βαθμών που προκάλεσε τσουνάμι και έπληξε την βορειοδυτική ακτή της Ιαπωνίας τον Μάρτιο του 2011.

Μετά την χειρότερη μεταπολεμική καταστροφή στη χώρα, οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου του αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα έλιωσαν με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να χρειαστεί να εκκενώσουν την περιοχή εξαιτίας του κινδύνου από την ραδιενέργεια.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 178 παιδιά στις τρεις περισσότερο πληγείσες περιοχές από την καταστροφή–Ιουάτε, Μιγιάγκι και Φουκουσίμα– των οποίων οι γονείς ή οι κηδεμόνες συμφώνησαν να συνεργαστούν.

Χρησιμοποίησαν την διεθνώς αναγνωρισμένη λίστα αξιολόγησης CBCL και είχαν συναντήσεις με τα παιδιά από τον Σεπτέμβριο του 2012 ως τον Ιούνιο του περασμένου χρόνου.

Ο αριθμός των παιδιών που χρειάζονται ψυχιατρική φροντίδα στις πληγείσες περιοχές είναι τριπλάσιος σε σχέση με παιδιά που ζουν σε άλλες περιοχές της Ιαπωνίας, οι οποίες δεν επλήγησαν από την καταστροφή–για παράδειγμα, το 8,5% των παιδιών στην περιφέρεια Μίε στην κεντρική Ιαπωνία χρειάζονται βοήθεια, αναφέρει η μελέτη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣτο Γουδί ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος συλλογής απορριμμάτων
Επόμενο άρθροΚαλλιεργώντας ιχθυέλαια…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ