Αρχική Καταστροφές Ιαπωνία: συνεχίζεται η σφαγή των δελφινιών- φρικιαστικές εικόνες

Ιαπωνία: συνεχίζεται η σφαγή των δελφινιών- φρικιαστικές εικόνες

0
Διαφήμιση

Η σφαγή των δελφινιών συνεχίζεται στην Ιαπωνία παρά την παγκόσμια κατακραυγή. Ψαράδες οδήγησαν σήμερα στα αβαθή ένα μεγάλο κοπάδι δελφινιών και σκότωσαν τουλάχιστον 30, καλυπτόμενοι πίσω από ένα μουσαμά, καθώς το ετήσιο κυνήγι δελφινιών που προκαλεί διαμαρτυρίες στη Δύση μπήκε στο τελευταίο στάδιό του.

 Οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Ιαπωνία επέκριναν πρόσφατα αυτή τη σφαγή δελφινιών επισημαίνοντας πόσο τρομερά κάνει να υποφέρουν αυτά τα θαλάσσια θηλαστικά.

Η οργάνωση “Sea Shepherd” (Θαλάσσιος Ποιμένας) του Πολ Ουότσον τάχθηκε επίσης εναντίον της σφαγής. Την υποστήριξή τους προς τη θέση της εν λόγω οργάνωσης εξέφρασαν η αμερικανίδα πρεσβευτής στο Τόκιο Κάρολαϊν Κένεντι και η χήρα του Τζον Λένον.

Κάθε χρόνο οι ψαράδες του Ταϊτζί, στη νομαρχία Ουακαγιάμα της δυτικής Ιαπωνίας, οδηγούν εκατοντάδες δελφίνια σ’ ένα μικρό κόλπο, επιλέγουν μερικά για να τα πουλήσουν σε θαλάσσια πάρκα, απελευθερώνουν άλλα και σκοτώνουν τα υπόλοιπα για το κρέας τους.

Σήμερα περισσότερα από 30 δελφίνια από ένα κοπάδι τουλάχιστον 200 που είχαν περιοριστεί από την Παρασκευή στον εν λόγω κολπίσκο οδηγήθηκαν, με χρήση μηχανών σκαφών και διχτυών, στην περιοχή της σφαγής.

Ψαράδες που περίμεναν στα αβαθή, μερικοί φορώντας στολές δύτη και μάσκες θαλάσσης στο πρόσωπο, πάλεψαν με τα δελφίνια για να τα υποτάξουν και έδεσαν τις ουρές τους με σχοινιά για να τα εμποδίσουν να διαφύγουν.

Πριν αρχίσει η σφαγή, ψαράδες ύψωσαν ένα μουσαμά μπροστά από την είσοδο του κολπίσκου για να εμποδίσουν τους ακτιβιστές και τους δημοσιογράφους να δουν το μακελειό. Μια μεγάλη λίμνη αίματος πέρασε κάτω από το μουσαμά και απλώθηκε σ’ όλο τον κόλπο.

“Μια μεταλλική ράβδος καρφώνεται στη σπονδυλική στήλη τους, και αφήνονται να αιμορραγήσουν, να πάθουν ασφυξία και να πεθάνουν. Έπειτα από τέσσερις τραυματικές ημέρες που κρατούνται αιχμάλωτα στον κολπίσκο της σφαγής, υφίστανται μια βάναυση επιλογή, χωρίζονται από την οικογένειά τους και σήμερα ενδεχομένως θανατώνονται”, δήλωσε η Μελίσα Σίγκαλ, ακτιβίστρια της οργάνωσης Sea Shepherd.

Η Ιαπωνία υποστηρίζει πως ο φόνος των δελφινιών δεν απαγορεύεται από καμιά διεθνή συνθήκη και ότι τα ζώα αυτά δεν ανήκουν σε είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Διαφήμιση