Αρχική Ειδήσεις Θεσσαλονίκη: επιδοτούμενο πρόγραμμα για 130 νέους από τον ΟΑΕΔ

Θεσσαλονίκη: επιδοτούμενο πρόγραμμα για 130 νέους από τον ΟΑΕΔ

0
Διαφήμιση

Την απασχόληση 130 νέων, εκ των οποίων 90 άνεργοι (ΟΑΕΔ) και 40 νέοι απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών (μηχανικοί) προβλέπει το Τοπικό Σχέδιο Δράσης “Ανακύκλωση-Τοπική Ανάπτυξη και Απασχόληση στη Θεσσαλονίκη” που εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013” του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εθνικούς πόρους.

Το πρόγραμμα που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη “Θεσσαλονίκη: Ανάπτυξη – Ανακύκλωση – Απασχόληση” παρουσιάστηκε, στη διάρκεια σχετικής ημερίδας.

Τη μείωση της ανεργίας υπογράμμισαν ως στόχο του προγράμματος οι πρόεδροι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και της Αναπτυξιακής Σύμπραξης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και Νικόλαος Παπαδόπουλος, αντίστοιχα. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης σημείωσε τις προοπτικές απασχόλησης στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς, όπως είπε, ο ρυθμός ανάπτυξης στην ανακύκλωση κυμαίνεται από 20% μέχρι και 30% κατά μέσο όρο, ετησίως στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.

Από την πλευρά της, η διαχειρίστρια της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Μαρία Παπαγιάννη επεσήμανε ότι, βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ένταξη 130 νέων επιστημόνων στην αγορά εργασίας (αυτοαπασχόληση ή εταίροι σε μικρές επιχειρήσεις ή πρόσληψη σε άλλες) που εξειδικεύεται σε ζητήματα ανακύκλωσης στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης.

Διαφήμιση