Αρχική Καταστροφές Ελ Σαλβαδόρ: τοξικό νέφος ακολουθεί την έκρηξη του ηφαιστείου Τσαπαράστικ

Ελ Σαλβαδόρ: τοξικό νέφος ακολουθεί την έκρηξη του ηφαιστείου Τσαπαράστικ

0
Διαφήμιση

Τοξικό νέφος έχει σκεπάσει την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Τσαπαράστικ, ύψους 2.130 μέτρων, στο Ελ Σαλβαδόρ όπου οι αρχές συνεχίζουν την εκκένωση υπό τον φόβο νέας έκρηξης.Το ηφαίστειο εξερράγη το πρωί της Κυριακής, εκτοξεύοντας λάβα και στάχτες σε ύψος πέντε χιλιάδων μέτρων.

 Όλες αυτές τις ημέρες, το ηφαίστειο, που εξερράγη για πρώτη φορά μετά το 1976, απελευθερώνει τοξικά αέρια τα οποία είναι επικίνδυνα για την υγεία και μπορούν να προκαλέσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας Eduardo Espinoza, υπάρχει κίνδυνος από την εισπνοή διοξειδίου του άνθρακα ή του διοξειδίου του θείου.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους μετά την έκρηξη της Κυριακής, ωστόσο πάνω από τους μισούς επέστρεψαν λίγο αργότερα αγνοώντας τις συστάσεις των αξιωματούχων.

Σύμφωνα με τον ηφαιστειολόγο Francisco Barahona από το πανεπιστήμιο του Ελ Σαλβαδόρ, περαιτέρω αύξηση των συγκεντρώσεων διοξειδίου του θείου στον αέρα θα μπορούσε να θεωρηθεί προειδοποιητική ένδειξη για νέα έκρηξη.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος, μια νέα έκρηξη ενδεχομένως να συνοδευτεί και από τη ροή λάβας. Το Τσαπαράστικ είναι ένα από τα περίπου 20 ηφαίστεια του Ελ Σαλβαδόρ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο20 τόνοι επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων αποτεφρώθηκαν την εβδομάδα των εορτών
Επόμενο άρθροΤα πάνω- κάτω στο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου- δείτε το video

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ