Αρχική Καινοτομία Δείτε το αγέννητο μωρό σας σε… τρισδιάστατη εκτύπωση

Δείτε το αγέννητο μωρό σας σε… τρισδιάστατη εκτύπωση

0
Διαφήμιση

Με το δελεαστικό διαφημιστικό μήνυμα «δεν θα θέλατε να γνωρίσετε το μωρό σας πριν γεννηθεί;», η νεοσύστατη εταιρία 3d Babies (Τρισδιάστατα Μωρά) με έδρα στην Καλιφόρνια χρησιμοποιεί ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή για να δημιουργήσει μοντέλα του εμβρύου, το οποίο ακόμα αναπτύσσεται μέσα στην μήτρα της μητέρας του. Η εταιρεία προσφέρει στους ανυπόμονους υποψήφιους γονείς ένα τρισδιάστατο εκμαγείο του ακόμα αγέννητου μωρού τους, ακόμα και σε φυσικό μέγεθος, με βάση την εικόνα που έχουν δώσει οι υπερηχογραφίες.

Και φυσικά η τρισδιάστατη εκτύπωση μπορεί να γίνει σε διαδοχικές φάσεις της ανάπτυξης του μωρού, έτσι ώστε, αν κανείς θέλει, μπορεί να αποκτήσει μια ολόκληρη σειρά από τέτοιες «κούκλες», καθώς το παιδί θα ολοκληρώνει την ανάπτυξή του.

Η 3D Babies κάνει την απεικόνιση του εμβρύου με τους υπερήχους και, στη συνέχεια, ένα ειδικό λογισμικό αναλαμβάνει την εκτύπωση, που αναπαριστά τις εκφράσεις του προσώπου του και την θέση του, όπως είναι κουλουριασμένο μέσα στην μήτρα. Η ιστοσελίδα της εταιρείας διαφημίζει τα τρισδιάστατα «μωρά» ως «ένα προϊόν που θα αποτελέσει μια πολύτιμη οικογενειακή ανάμνηση της εγκυμοσύνης σας».

Τα εκτυπωμένα έμβρυα πωλούνται σε τρεις διαστάσεις: σε φυσιολογικό μέγεθος μήκους περίπου 20 εκατοστών (κοστίζει 600 δολάρια), σε μεσαίο δέκα εκατοστών (400 δολάρια) και σε μικρό πέντε εκατοστών (200 δολάρια), σύμφωνα με τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ». Το μεγάλο μέγεθος αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε ένα έμβρυο 23 – 24 εβδομάδων.

Ο γονιός-πελάτης μπορεί να διαλέξει αν θέλει να εμφανίζεται το φύλο του παιδιού του στην εκτύπωση, ενώ μπορεί να επιλέξει το δέρμα του ανάμεσα σε τρεις αποχρώσεις (ανοικτή, μεσαία, σκούρα), προφανώς ανάλογα και με το χρώμα των ίδιων των γονιών. Δεν διευκρινίζεται πάντως το ίδιο το υλικό που χρησιμοποιείται για την τρισδιάστατη εκτύπωση.

Όμως και άλλες εταιρείες σε διάφορα μέρη του κόσμου -όπως αποκαλύπτει μια περιήγηση στο διαδίκτυο- προσφέρουν ανάλογες εκτυπώσεις.

Διαφήμιση