Αρχική Ειδήσεις 4 συνήθειες που δεν σας κάνουν καλό

4 συνήθειες που δεν σας κάνουν καλό

0
Διαφήμιση

Σε μικρότερη ηλικία αναπτύξαμε όλοι κάποιες συγκεκριμένες συνήθειες. Η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, ωστόσο, κρύβει έναν κίνδυνο, να γίνουμε λιγότερο ευέλικτοι και να θυμίζουμε το πείραμα με τα σκυλιά του Παβλόφ.

 Το αν μια συνήθεια είναι καλή ή κακή είναι προσωπικό θέμα, σίγουρα όμως υπάρχουν νέα πρότυπα και νέοι δρόμοι που μπορούν να μας βοηθήσουν περισσότερο, ενώ πολλές από τις συνήθειές μας που νομίζουμε ότι μας κάνουν ευτυχισμένους στην πραγματικότητα μας οδηγούν σε αδιέξοδο.

Μια καλή κίνηση θα ήταν να ανακαλύψουμε νέους τρόπους να είμαστε καλά και υγιείς, να αποκτήσουμε νέες συνήθειες που θα μας κάνουν χαρούμενους.

Προς το παρόν, το πρώτο βήμα είναι να ξεφορτωθούμε συνήθειες πολυκαιρισμένες που δεν μας προσφέρουν τίποτα πια.

1 .Εμμονή με την υγιεινή ζωή

Η υγιεινή ζωή και οι καλές συνήθειες είναι μια πολύ καλή επιλογή. Ωστόσο, η εμμονή και ο ψυχαναγκασμός είναι επικίνδυνες συμπεριφορές. Η εμμονή με τη διατροφή σας ή τη φυσική σας κατάσταση μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκετε. Δεν πειράζει αν δεν πάτε μια μέρα γυμναστήριο ή στο μάθημα της γιόγκα.

Μην αντικαθιστάτε τα οφέλη μιας υγιεινής συνήθειας με την ενοχή και το άγχος. Όπως είχε πει ο Όσκαρ Ουάιλντ «τα πάντα με μέτρο συμπεριλαμβανομένου και του μέτρου».

2 . Προσκόλληση σε σχέσεις

Οι αξίες, τα ήθη, οι προτιμήσεις σας είναι πολύ πιθανό να είναι διαφορετικά από ότι πριν 10 χρόνια. Έχετε κάνει τις απαραίτητες αλλαγές που συμβαδίζουν με τον εξελιγμένο εαυτό σας και στο περιβάλλον σας. Προσπαθείτε να είστε ακόμα με τα ίδια πρόσωπα που ήσασταν στα 25, να ακολουθείται την ίδια ρουτίνα;

Οι άνθρωποι με τους οποίους συχνάζετε έχουν μεγάλη επίδραση με το άτομο που εσείς θέλετε να γίνεται ή έχετε ήδη γίνει. Αν κάποιες σχέσεις έχουν αρχίσει να γίνονται βάρος, είτε δεν έχουν πλέον δεν έχουν σχέση με αυτό που είστε, δεν είναι κακό να το παραδεχτείτε.

Μην φοβάστε να βγείτε έξω και να γνωρίσετε καινούριους ανθρώπους που θα σας ταιριάζουν περισσότερο. Δεν χρειάζεται να απολογηθείτε γιατί αλλάξατε.

3 . Αντίσταση στην αλλαγή

Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει την αλλαγή. Και αν νομίζετε ότι θα τα καταφέρετε μένοντας σε μια δουλειά που έχετε βαλτώσει ή σε έναν κακό γάμο, απλά κάνετε λάθος. Θα πρέπει να αποδεχτείτε τις αλλαγές και να νιώσετε την αναζωογόνηση που μας προκαλούν με τις νέες ευκαιρίες που μας προσφέρουν.

Απ’ την άλλη πλευρά, μερικά πράγματα δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε. Αυτά που δεν μπορούμε να αλλάξουμε μπορούμε να τα αποδεχτούμε και να χαλαρώσουμε, να φύγει η ένταση, να σταματήσουμε να σφίγγουμε τα δόντια.

 Αποδεχτείτε τα πράγματα που είναι έξω από τον έλεγχό σας και αλλάξτε τα πράγματα που μπορείτε και σας ενοχλούν.

4 . Αγοράζοντας πράγματα που νομίζουμε ότι θα μας κάνουν ευτυχισμένους

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι σπάνια περιστοιχίζονται από έναν σωρό υλικά αγαθά. Και αυτό γιατί ξέρουν ότι τα πολλά υλικά αγαθά ουσιαστικά δημιουργούν μεγαλύτερο βάρος.

Μπορεί να νομίζετε ότι αν αγοράσετε την τηλεόραση με την μεγάλη επίπεδη οθόνη θα γίνεται πιο ευτυχισμένοι, μάλιστα, μπορεί να νιώσετε και την πρόσκαιρη αναστάτωση από την νέα σας αγορά. Ωστόσο, αυτό το συναίσθημα θα συνοδευτεί με το άγχος για το επιπλέον χρέος που προσθέσατε και σίγουρα δεν θα σας προσφέρει καμία μακροπρόθεσμη χαρά. Όπως άλλωστε κανένα υλικό αγαθό.

Θέλετε πραγματικά να νιώσετε χαρούμενοι. Τότε αλλάξτε τον τρόπο που σκέφτεστε, την συμπεριφορά και τις συνήθειές σας. Δημιουργήστε χώρο για νέες προκλήσεις και ευκαιρίες που θα διευρύνουν το μυαλό σας και θα φέρουν αλλαγή και φρέσκο αέρα στη ζωή σας.

Διαφήμιση