Αρχική Ειδήσεις Το medical tourism ο νέος στόχος του υπουργείου Τουρισμού

Το medical tourism ο νέος στόχος του υπουργείου Τουρισμού

0
Διαφήμιση

Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού θα εμπλουτίσει το εγχώριο τουριστικό προϊόν και θα συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αυτό τόνισε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας σήμερα σε συνάντηση εργασίας που οργάνωσαν τα υπουργεία Τουρισμού και Υγείας και το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με θέμα «ο ιατρικός τουρισμός στην πράξη».

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα και επισημάνθηκαν τα θετικά στοιχεία που θα υπάρξουν για τον κλάδο, σειρά επαγγελμάτων που άπτονται του τουρισμού και την εθνική οικονομία. Τονίστηκε η σημασία που είχε η υπογραφή της Κοινής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργών Τουρισμού και Υγείας για την εξέλιξη του τομέα.

Η υπουργός, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η χώρα μας για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού και στην ιδιαίτερη σημασία που αποδίδεται για την προώθηση αυτής της ειδικής μορφής τουρισμού. «Ως χώρα ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, διαθέτουμε όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Υποδομές στον τουρισμό και την υγεία, επιστήμονες και επαγγελματίες με επάρκεια», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: Γι αυτό και επιμένουμε στον όρο medical tourism, έναντι του διεθνώς αποκαλούμενου medical travel».

Επίσης επισήμανε τα οφέλη που θα προκύψουν από την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, όπως: την ενίσχυση του τουρισμού πόλεων (city break), την εισροή εσόδων στην οικονομία, τον εκσυγχρονισμό του τομέα υγείας, την απασχόληση και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Στόχος μας τόνισε η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η Ελλάδα μέσα από την ανάπτυξη μιας συνολικής εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό να καθιερωθεί πολύ σύντομα στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας τουριστικής σκηνής.

Στην εκδήλωση μίλησαν ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Τσακίρης, ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννης Τούντας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας κ. Γιώργος Πατούλης, η Περιφερειακή Διευθύντρια του Treatment Abroad για την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Κροατία κυρία Μαρία Γέωργα και ο πρόεδρος της ΕΝΕΕ και διευθύνων σύμβουλος του Ιατρικού Αθηνών κ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

Επίσης από πλευράς υπουργείου Τουρισμού παραβρέθηκαν οι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Τουρισμού κ.κ Αναστάσιος Λιάσκος και Γιάννης Πυργιώτης και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Παναγιώτης Λειβαδάς

Διαφήμιση