Αρχική Ειδήσεις SEE MARINER: Η ασφάλεια των ευρωπαϊκών λιμανιών στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου

SEE MARINER: Η ασφάλεια των ευρωπαϊκών λιμανιών στο επίκεντρο διεθνούς συνεδρίου

0
Διαφήμιση

Η ασφάλεια στους Ευρωπαϊκούς λιμένες και η ενίσχυσή της μέσα από τα Ευρωπαϊκά Έργα βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσαν ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και η Ένωση Λιμένων Ελλάδος με θέμα: “Ασφάλεια στα Ευρωπαϊκά Λιμάνια / Ευρωπαϊκά Έργα SEE MARINER, SUPPORT” στην Αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ, στον Πειραιά.

Στην εκδήλωση, με την οποία ολοκληρώθηκε το έργο SEE MARINER, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των λιμενικών φορέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετείχαν στη υλοποίηση του SEE MARINER, των αρμόδιων Υπουργείων και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Το SEE MARINER (“Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης της Θαλάσσιας και Ποτάμιας Μεταφοράς των Επικίνδυνων Φορτίων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη”), συνολικής διάρκειας 35 μηνών, συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (SEE Programme).

Βασικό άξονα των εργασιών της ημερίδας αποτέλεσαν το Ευρωπαϊκό και εθνικό νομοθετικό πλαίσιο για την ασφάλεια στους λιμένες, η ενσωμάτωση και εφαρμογή του Διεθνούς Κώδικα για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων (ISPS) στην ελληνική πραγματικότητα, καθώς και οι πολιτικές και τα συστήματα ασφαλείας που έχουν ενσωματωθεί ειδικότερα στο λιμάνι του Πειραιά.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα απότοκα αποτελέσματα της υλοποίησης του SEE MARINER και στην συμβολή του στην προώθηση της ασφαλούς ναυσιπλοΐας, της βιώσιμης ανάπτυξης των παράκτιων περιοχών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Διαφήμιση