Αρχική Τεχνολογία Ψηφιακά θα…«σαλιώνουμε» τα νέα γραμματόσημα των ΕΛΤΑ

Ψηφιακά θα…«σαλιώνουμε» τα νέα γραμματόσημα των ΕΛΤΑ

0
Διαφήμιση

Τη μετάβαση από το φυσικό στο ψηφιακό Ταχυδρομείο παρουσίασε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός, επισημαίνοντας ότι μέσω της τεχνολογικής παρέμβασης τα Ελληνικά Ταχυδρομεία κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα προς το μέλλον. «Έχει σημασία», τόνισε ο κ Μελαχροινός , «ότι η μετάβαση δεν είναι ξεκομμένη από το σύνολο της λειτουργίας των ΕΛΤΑ καθώς αφορά στο σύνολο των υπηρεσιών τους».

Με το ψηφιακό γραμματόσημο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία απευθύνονται στη νέα γενιά, ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζουν την ποιότητα και ενισχύουν την αξιοπιστία των υπηρεσιών τους. Στη νέα σειρά γραμματοσήμων που παρουσιάστηκε σήμερα 16 Δεκεμβρίου, με τίτλο «Από το φυσικό στο ψηφιακό ταχυδρομείο», απεικονίζεται για πρώτη φορά σε ελληνικό γραμματόσημο γραμμωτός κώδικας τεχνολογίας δύο διαστάσεων (QRC).

Σκανάροντας με το «έξυπνο» κινητό του τηλέφωνο το γραμματόσημο με το γραμμωτό κώδικα (των 0,72 ευρώ), ο καταναλωτής θα συνδέεται απευθείας με την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ κι θα έχει στην οθόνη του χρήσιμες πληροφορίες, όπως για τις υπηρεσίες που παρέχουν τα ΕΛΤΑ, τις διευθύνσεις των καταστημάτων τους, το ωράριο λειτουργίας και τα προϊόντα που διαθέτουν μέσω του e-shop.

Σύντομα θα τεθούν σε κυκλοφορία και τέσσερα ψηφιακά θεματικά γραμματόσημα, τα οποία θα παραπέμπουν σε διάσημες γιορτές – επετείους , όπως του Αγίου Βαλεντίνου (μια καρδιά με ένα τριαντάφυλλο), της Πρωτοχρονιάς (δυο ποτήρια σαμπάνιας), των γενεθλίων (μια τούρτα με κεράκια) και της γέννησης (ένα παιδικό καροτσάκι). Τα νέα ψηφιακά γραμματόσημα θα διατίθενται από τα ταχυδρομικά καταστήματα μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2014, εκτός αν εξαντληθούν νωρίτερα.

Παρόντες στην εκδήλωση- παρουσίαση του νέου ψηφιακού Ταχυδρομείου ήταν ο Υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μενέλαος Δασκαλάκης.

Διαφήμιση