Αρχική Ειδήσεις Οι επενδύσεις στο επίκεντρο συνάντησης Μανιάτη με CEO της General Electric

Οι επενδύσεις στο επίκεντρο συνάντησης Μανιάτη με CEO της General Electric

0
Διαφήμιση

Ο τομέας των υδρογονανθράκων και οι δυνατότητες επένδυσης απασχόλησαν την συνάντηση του υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Μανιάτη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας στην Ευρώπη, Ferdinando “Nani” Beccalli Falco.

 Συγκεκριμένα συζητήθηκαν το ενδιαφέρον της GE για επενδύσεις στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων, τα έργα μεταφοράς φυσικού αερίου μέσω αγωγών, η δυνατότητα επενδύσεων στα έργα ελληνικού ενδιαφέροντος που έχουν ενταχθεί στα Προγράμματα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (PSI’s), καθώς και οι προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να μπει σε μια ευθεία που οδηγεί σε στέρεο και ασφαλές έδαφος με πολιτική σταθερότητα, καθώς αποκαταστάθηκε η αξιοπιστία της, βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητά της κι ενισχύεται η ελκυστικότητά της, δημιουργώντας ένα ευρύ φάσμα επενδυτικών προοπτικών στον τομέα της ενέργειας, τόσο της συμβατικής όσο και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και στον τομέα του περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης.

Διαφήμιση