Αρχική Ειδήσεις Με επιτυχία έκλεισε η εκστρατεία για το θαλάσσιο περιβάλλον της HELMEPA

Με επιτυχία έκλεισε η εκστρατεία για το θαλάσσιο περιβάλλον της HELMEPA

0
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκαν υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων οι περιβαλλοντικές δράσεις της HELMEPA στο Ναύπλιο, στις οποίες συμμετείχε με ιδιαίτερη θέρμη η τοπική εκπαιδευτική κοινότητα. Οι δράσεις αυτές αποτελούν μέρος της Εκστρατείας Ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες που υλοποιεί η HELMEPA σε 12 πόλεις της Ελλάδας με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος Lloyd’s Register Foundation (LRF).

Με μέριμνα του Δήμου Ναυπλιέων, η Έκθεση για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήμες φιλοξενήθηκε για δύο εβδομάδες στο ιστορικό κτίριο «Βουλευτικό», όπου λειτούργησε η πρώτη Βουλή των Ελλήνων την περίοδο 1825-1826.

Σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Aργολίδας, την Έκθεση επισκέφθηκαν με δαπάνες του προγράμματος 1.100 μαθητές και εκπαιδευτικοί Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Εκεί ενημερώθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό της HELMEPA για τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ανάγκη προστασίας του, τη ναυτιλία, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τη μηχανική, παρακολούθησαν σχετική οπτικοακουστική παραγωγή και συμμετείχαν σε έρευνα για περιβαλλοντικά θέματα.

Η HELMEPA ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Ναυπλιέων, κ. Δ. Κωστούρο, που έθεσε τις δράσεις υπό την αιγίδα του Δήμου, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για τη συνδρομή τους στον προγραμματισμό των επισκέψεων σχολείων στην Έκθεση, καθώς και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου για τη συνεργασία στην πραγματοποίηση επιμορφωτικών δράσεων.

Διαφήμιση