Αρχική Ειδήσεις Η ενεργειακή φτώχεια και η ομαλή ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών στη συνάντηση Βενιζέλου-...

Η ενεργειακή φτώχεια και η ομαλή ηλεκτροδότηση των νοικοκυριών στη συνάντηση Βενιζέλου- Μανιάτη

0
Διαφήμιση

Η καταπολέμηση της ενεργειακής φτώχειας και το φαινόμενο των νοικοκυριών που μένουν χωρίς ρεύμα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη.

 

«Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος τονίζοντας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ότι το φαινόμενο την «ενεργειακής φτώχειας» που, όπως είπε, αποτελεί μεγάλη απειλή για όλη την Ευρώπη, στην Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τόνισε δε ως προς αυτό ότι η κυβέρνηση έχει μια «ολοκληρωμένη παρέμβαση και κοινωνικής ευαισθησίας αλλά και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, ώστε να καταπολεμηθεί στην Ελλάδα η ενεργειακή φτώχεια».

Αναφερόμενος στη σειρά μέτρων που έχει αποφασιστεί να ληφθούν, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι όλοι όσοι θα ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο, πέραν των όσων είναι ήδη εντεταγμένοι, θα έχουν την καλύτερη δυνατή μεταχείριση από τη ΔΕΗ ώστε ποτέ να μην υπάρχει διακοπή ρεύματος στην πραγματικότητα για αυτούς. Τα ίδια ευεργετήματα, είπε, θα έχουν και όσοι δεν έχουν πάει στο κοινωνικό τιμολόγιο, αλλά είναι γραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων και των ενοριών την 1η Νοεμβρίου του 2013.

«Πρακτικά σημαίνει ότι σε χιλιάδες οικογένειες, μπορεί αυτές να είναι 500 χιλιάδες οικογένειες και παραπάνω, δεν θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος», υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχουν και οι κοινωνικές δομές, οι ενορίες που προσφέρουν συσσίτια, οι δομές του υπουργείου Πρόνοιας, οι δομές των δήμων «που είναι μέσα στην καθημερινή μάχη για την παροχή βοήθειας και αλληλεγγύης». Αυτές λοιπόν όλες οι δομές που καταναλώνουν ρεύμα, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, θα πληρώνουν ένα πολύ μικρό μέρος και η έκπτωση που θα τους παρέχεται θα φτάνει μέχρι και το 70%.

Πέρα από το πακέτο της κοινωνικής παρέμβασης, τόνισε ο κ. Βενιζέλος, υπάρχει και η περιβαλλοντική διάσταση, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατό να τροφοδοτείται το φαινόμενο της αιθαλομίχλης. Επ’ αυτού είπε ότι υπάρχει ένα κίνητρο που προσφέρει τώρα η ΔΕΗ με την παρέμβαση της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, για διπλάσιο αριθμό ημερών από τις ημέρες του φαινομένου, θα αφαιρείται οποιαδήποτε κατανάλωση ρεύματος από τον λογαριασμό των νοικοκυριών που είναι ενταγμένα στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠροκήρυξη 500 θέσεων εργασίας από τον ΟΤΕ
Επόμενο άρθροΚάτι Μαγειρεύεται στη Λέσβο…Ο Γαστρονομικός Τουρισμός του Νησιού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ