Αρχική Καταστροφές Έρχεται χιονιάς και τα σπίτια…φλέγονται! – Νέο συμβάν στο Μαρούσι

Έρχεται χιονιάς και τα σπίτια…φλέγονται! – Νέο συμβάν στο Μαρούσι

0
Διαφήμιση

Ένα νέο περιστατικό εκδήλωσης φωτιάς εξαιτίας της προσπάθειας των ενοίκων του να θερμανθούν σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Μαρούσι, λίγες ώρες πριν τη ραγδαία επιδείνωση του καιρού που αναμένεται να εμφανιστεί από το απόγευμα. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα του 3ου ορόφου, στην οδό Παραδείσου 51 στο Μαρούσι, στις πέντε τα ξημερώματα και τέθηκε υπό έλεγχο μετά από μία ώρα, με τη συνδρομή 18 πυροσβεστών.

Αν και τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, ωστόσο εξετάζεται ιδιαίτερα ως πιθανότερη εκδοχή να προκλήθηκε από αναμμένο τζάκι και να επεκτάθηκε γρήγορα στο υπόλοιπο σπίτι και στην κεραμοσκεπή. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οφείλεται σε ανάφλεξη από το τζάκι. Στο διαμέρισμα έμεναν δύο γυναίκες, οι οποίες πρόλαβαν και βγήκαν σώες, χωρίς να τραυματιστούν πριν φτάσει στο σημείο η Πυροσβεστική. Οι φλόγες δεν επεκτάθηκαν στους υπόλοιπους ορόφους της πολυκατοικίας αλλά το διαμέρισμα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Κατακόρυφη πτώση θα σημειώσει ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα σήμερα το απόγευμα, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι βοριάδες ενισχύονται σημαντικά φτάνοντας στο Αιγαίο ακόμα και τα 8 Μποφόρ. Ενδεικτικά, στην Αθήνα από τους 12 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα, η θερμοκρασία θα πέσει στους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια προάστια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει το 0. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή με παγετό τη νύχτα και τις πρωινές ώρες…

Διαφήμιση