Αρχική Ειδήσεις Ενημερωτικές δράσεις για τα Περιβαλλοντικά έργα από το ΥΠΕΚΑ

Ενημερωτικές δράσεις για τα Περιβαλλοντικά έργα από το ΥΠΕΚΑ

0
Διαφήμιση

Το ΥΠΕΚΑ προχωρά σε σειρά ενημερωτικών δράσεων προκειμένου να συζητήσει με τις τοπικές κοινωνίες για την εξέλιξη, πρόοδο και υλοποίηση των κατά τόπους έργων που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013. Η ενημέρωση θα λάβει τη μορφή ενημερωτικών ημερίδων, όπου θα προβάλλονται τόσο τα έργα όσο και η άποψη των τοπικών φορέων. Επιπλέον, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε εκτεταμένο διάλογο σε όλη τη χώρα για τα έργα που είναι αναγκαία για τις τοπικές κοινωνίες ενόψει της νέας Προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020.

Η σειρά των ημερίδων ξεκινά από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και ειδικότερα από την Αλεξανδρούπολη.

Συγκεκριμένα, η πρώτη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, από τις 10:00 ως τις 16:00, στο ξενοδοχείο Egnatia Grecotel, με θέμα: «Προβολή των Έργων του ΕΠΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Νέες ευκαιρίες για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες της Περιφέρειας στην Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020». Η εκδήλωση θα χωριστεί σε δύο κύκλους εργασιών.

Στο πρώτο μέρος θα γίνει μια παρουσίαση των έργων και των παρεμβάσεων του ΕΠΠΕΡΑΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και στο δεύτερο μέρος θα κατατεθούν οι θέσεις και οι προτάσεις φορέων και τοπικών παραγόντων για έργα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020.

Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, ενώ εισαγωγικές τοποθετήσεις θα πραγματοποιήσουν ο Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ Σωκράτης Αλεξιάδης, ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ Κωνσταντίνος Τριάντης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Αθανάσιος Καρούντζος και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Αριστείδης Γιαννακίδης. Στην ημερίδα συμμετέχουν επίσης αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης κάθε βαθμού (Αντπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κλπ), αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και άλλων φορέων.

Μερικές από τις κυριότερες παρεμβάσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι:

–           Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ενεργειακή αποδοτικότητα,

–           βιοκλιματικές αναπλάσεις

–           αποχετεύσεις, βιολογικοί καθαρισμοί, διαχείριση αστικών λυμάτων

–           διαχείριση στερεών και επικίνδυνων αποβλήτων,

–           προστασία ευαίσθητων περιοχών, προστατευόμενες περιοχές (ενίσχυση Φορέων Διαχείρισης, προστασία και ανάδειξη βιοποικιλότητας, ολοκληρωμένη προστασία και διαχείριση βιότοπων)

–           έργα ύδρευσης, εξοικονόμηση και επαναχρησιμοποίηση νερού,

–           προστασία και διαχείριση υδάτινων πόρων

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here