Αρχική Ειδήσεις Ενέργεια και Περιβάλλον στο επίκεντρο συνάντησης Μανιάτη με Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Ενέργεια και Περιβάλλον στο επίκεντρο συνάντησης Μανιάτη με Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

0
Διαφήμιση

Συνάντηση με εκπροσώπους του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (AmCham EU) που εδρεύει στις Βρυξέλλες είχε ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με θέμα την επικείμενη Ελληνική Προεδρία το πρώτο εξάμηνο του 2014. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμα ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Κώστας Μαθιουδάκης και ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων, Κώστας Τριάντης.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ παρουσίασε τις προτεραιότητες και τις θέσεις της Ελληνικής Προεδρίας σε θέματα περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, καθώς και τη συνοπτική την ατζέντα των Συμβουλίων στα οποία θα προεδρεύει η χώρα μας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι στόχοι της χώρας μας που επιδιώκει να θέσει την ανάπτυξη και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τους νέους Ευρωπαϊκούς πολίτες ως βασικό άξονα των πολιτικών της ΕΕ, με τους εκπροσώπους του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου να επισημαίνουν ότι πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία, την οποία η Ευρώπη έχει ανάγκη για μπορέσει να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες προκλήσεις.

Ο Γιάννης Μανιάτης τόνισε ότι είναι απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις που μπορούν να φέρουν νέες επενδύσεις στην Ευρώπη, στοχεύοντας παράλληλα στην εξασφάλιση ενός υψηλού επιπέδου περιβαλλοντικής προστασίας, της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος και της ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων.

Σε αυτό το πλαίσιο η χώρα μας θα θέσει στη συζήτηση τους στόχους για το «Πλαίσιο Ενέργεια – Κλιματική Αλλαγή 2030», το ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας για να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, την προστασία των ευάλωτων καταναλωτών σε συνάρτηση με την ενεργειακή ασφάλεια και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Παράλληλα στο επίκεντρο θα βρεθούν τα ζητήματα της προστασίας της ευρωπαϊκής βιοποικιλότητας, η «γαλάζια» ανάπτυξη και η θαλάσσια χωροταξία που προσφέρει ευκαιρίες επενδύσεων και απασχόληση, καθώς και το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επικεντρωθεί στην αειφορία και στο «πρασίνισμα» οριζόντια όλων των δράσεων και των επιμέρους τομέων (αγροτική ανάπτυξη, τουρισμός, βιομηχανία κλπ), ζητήματα που συνιστούν το νέο μεγάλο στοίχημα της Ευρώπης, προκειμένου ολιστικά και όχι αποσπασματικά, να αξιοποιήσει τον πλούτο που διαθέτει με σεβασμό στο περιβάλλον.

Διαφήμιση