Αρχική Θεραπείες Ένας παράξενος αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από ένα κοινό κρυολόγημα

Ένας παράξενος αλλά αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από ένα κοινό κρυολόγημα

0
Διαφήμιση

Έξω κάνει κρύο και ενώ δουλεύετε ξαφνικά σας πιάνει μια έντονη υπνηλία. Τα πράγματα χειροτερεύουν και λίγη ώρα μετά νιώθετε το λαιμό σας να πονάει, τη μύτη σας να «τρέχει» και το κεφάλι σας να βουίζει απ τους έντονους σφυγμούς. Επίσης σκέψεις όπως ότι θέλετε να είστε σπίτι και να κοιμάστε σας αποσπούν την προσοχή.

 Πέρα από τα ζεστά, τις σούπες και τις βιταμίνες, υπάρχει μια αρκετά «παράξενη» μέθοδος για να αναρρώσετε και δεν είναι άλλη από τη μέθοδο «βρεγμένη κάλτσα».

Σίγουρα η διαδικασία δεν είναι τόσο άσχημη όσο φαντάζεστε και τα αποτελέσματα είναι φανταστικά. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ζευγάρι βαμβακερές κάλτσες και λίγο νερό. Μετά αφήστε το σώμα σας να κάνει τη δουλειά.

Γιατί βρεγμένες κάλτσες

Ενώ κοιμάστε φορώντας τις βρεγμένες κάλτσες τα πόδια σας θα κρυώσουν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συσταλούν  τα αιμοφόρα αγγεία και να στείλουν όλες τις θρεπτικές ουσίες στα όργανα και στους ιστούς σας. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά απαιτούνται για την καταπολέμηση των μολύνσεων.

Στη συνέχεια τα πόδια σας θα αρχίσουν να ζεσταίνονται και τα αιμοφόρα αγγεία σας θα διασταλούν για να απελευθερώσουν θερμότητα. Τότε είναι που τα «σκουπίδια» από τους ιστούς σου μεταφέρονται στο κυκλοφορικό σύστημα ώστε να τα αποβάλλει ο οργανισμός. Η εναλλαγή ζεστού και κρύου δημιουργεί ένα μηχανισμό άντλησης ο οποίος διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος και τα λεμφαγγεία σας.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ενεργό ανοσοποιητικό σύστημα. Ξυπνώντας το πρωί οι κάλτσες σας θα είναι στεγνές. Αυτή την υδροθεραπεία μπορείτε να την δοκιμάσετε και στα παιδιά σας.

Οδηγίες θεραπείας:

$1)    Λίγο πριν κοιμηθείτε βάλτε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για 3 λεπτά. Μπορείτε να τα βάλετε στη μπανιέρα κάτω από τρεχούμενο νερό. Το νερό πρέπει να είναι τόσο ζεστό ώστε να μην καίγεται το δέρμα σας

$2)    Βρέχετε ένα ζευγάρι κάλτσες με κρύο νερό. Στύβετε τις καλά και φορέστε τις αμέσως μετά το ζεστό ποδόλουτρο. Θυμηθείτε το νερό πρέπει να είναι τόσο κρύο ώστε να το αντέχετε. Τα πόδια σας θα είναι ήδη ζεστά οπότε το κρύο νερό θα είναι μια χαρά

$3)    Βάλτε ένα ζευγάρι χοντρές μάλλινες κάλτσες πάνω απ τους αστραγάλους και πέστε για ύπνο

$4)    Σκεπαστείτε καλά και μην βγάλετε τις κάλτσες αν δεν έχουν στεγνώσει

$5)    Την περίοδο της θεραπείας αυτής αποφύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τη ζάχαρη και πιείτε άφθονο νερό.

Διαφήμιση