Αρχική Ειδήσεις Ε.Ε.: μέτρα κατά των κινέζων παραγωγών φωτοβολταϊκών που δεν αποδέχθηκαν τον διακανονισμό

Ε.Ε.: μέτρα κατά των κινέζων παραγωγών φωτοβολταϊκών που δεν αποδέχθηκαν τον διακανονισμό

0
Διαφήμιση

Μέτρα αντιντάμπιγκ θα επιβάλει από την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Ένωση στους κινέζους παραγωγούς ηλιακών συλλεκτών οι οποίοι δεν αποδέχθηκαν το φιλικό διακανονισμό που επιτεύχθηκε φέτος το καλοκαίρι σ’ αυτό το ακανθώδες θέμα που είχε προκαλέσει φόβους για ξέσπασμα ενός εμπορικού πολέμου.

 

Τα μέτρα αυτά «θα τεθούν σε ισχύ για δύο χρόνια από τις 6 Δεκεμβρίου 2013», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε σημερινή ανακοίνωσή της.

Αφορούν αποκλειστικά τους κινέζους παραγωγούς που αρνήθηκαν να εφαρμόσουν την ελάχιστη τιμή που αποφασίσθηκε τον Ιούλιο, δηλαδή περίπου το ένα τρίτο των κινέζων παραγωγών ηλιακών συλλεκτών.

Στα τέλη Ιουλίου, ο ευρωπαίος επίτροπος Εμπορίου Κάρελ Ντε Χουχτ και οι κινεζικές αρχές είχαν καταλήξει σε ένα φιλικό διακανονισμό στο θέμα των κινεζικών ηλιακών συλλεκτών, ο οποίος προβλέπει μια ελάχιστη τιμή για τους εισαγόμενους κινεζικούς ηλιακούς συλλέκτες. Οι όροι της συμφωνίας αυτής επιβεβαιώθηκαν, ανέφερε σήμερα η Επιτροπή.

Με τις ανακοινώσεις αυτές τερματίζονται μια έρευνα αντιντάμπινγκ και μια άλλη για επιδοτήσεις αναφορικά με τις εξαγωγές κινεζικών ηλιακών συλλεκτών, οι οποίες διεξάγονται εδώ και περίπου ένα χρόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαφήμιση