Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Διεθνή αναγνώριση της Alliott Group από την μη Κυβερνητική Οργάνωση World Land...

Διεθνή αναγνώριση της Alliott Group από την μη Κυβερνητική Οργάνωση World Land Trust

0
Διαφήμιση

Το Alliott Group, στο πλαίσιο υιοθέτησης πρακτικών αειφόρου ανάπτυξης και με αίσθημα ευθύνης έναντι της κοινωνίας για το κλίμα και το περιβάλλον, ανακοίνωσε την επιτυχή πιστοποίηση της τόσο για τη συνεισφορά της στην προστασία του απειλούμενου φυσικού περιβάλλοντος της άγριας ζωής, όσο και στην ολοκλήρωση της διαδικασίας κλιματικής ουδετεροποίησης της αναφορικά με τα ταξίδια των μελών του και του προσωπικού του.

Συγκεκριμένα η μη κυβερνητική οργάνωση WLT (www.worldlandtrust.org) πιστοποιεί ότι το Alliott Group έχει προχωρήσει σε δωρεά σε παγκόσμιο επίπεδο, για την αγορά και την προστασία 400 τετραγωνικών μέτρων του απειλούμενου φυσικού περιβάλλοντος της άγριας ζωής.

Αυτή η πρωτοβουλία επιτρέπει σε κάθε εταιρεία μέλος του Ομίλου Alliott να βοηθήσει στην προστασία των κρίσιμων οικοτόπων σε Κολομβία, Ισημερινό, Μεξικό, Βολιβία καθώς για τη φύλαξη κρίσιμων οικοτόπων για τους ουρακοτάνγκους και τους πυγμαίος ελέφαντες στο Βόρνεο, τις λεοπαρδάλεις του Καυκάσου και τα Bezoir στην Αρμενία. Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική Kleopas Alliott, μέλος του Alliott Group, έλαβε την πιστοποίηση από την μη κυβερνητική οργάνωση WLT.

Το σύνολο της δωρεάς έχει διατεθεί στο ταμείο “Buy an Arce Fund” για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των περιοχών που προστατεύει η WLT. Στόχος του συγκεκριμένου ταμείου είναι η χρηματοδότηση για την αγορά και την προστασία των απειλούμενων τροπικών δασών και άλλων απειλούμενων οικοτόπων με το ποσό των 100 λιρών το στρέμμα, στη Βολιβία, στην Κολομβία, στο Εκουαδόρ και στο Μεξικό. Η WLT εφαρμόζει μια πολιτική συνεργασίας με τοπικούς οργανισμούς-εταίρους και συμβάλλει στη χρηματοδότηση της προστασίας των αποθεματικών που δημιουργούνται.

Ο Πρόεδρος του Alliott Group και Διευθύνων Σύμβουλος της Kleopas Alliott κ. Γιάννης Κλεώπας δήλωσε: “Είναι τιμή μας που πιστοποιούμαστε από την WLT για την ανάληψη της ευθύνης μας να συμβάλλουμε στη διατήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος” Στη συνέχεια τόνισε: “Η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στις προσπάθειες για την προστασία του κλίματος και είναι ο βασικός άξονας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Alliott Group.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια από τις κατευθυντήριες αξίες του ομίλου μας. Η δέσμευση που αναλάβαμε μας καθοδηγεί στη λήψη αποφάσεων που διασφαλίζουν τη συμβατότητα μεταξύ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και των αναγκών του περιβάλλοντος”.

Διαφήμιση