Αρχική Καταστροφές Άργος: γυναίκα βρέθηκε νεκρή κατά την άντληση υδάτων από το διαμέρισμά της-...

Άργος: γυναίκα βρέθηκε νεκρή κατά την άντληση υδάτων από το διαμέρισμά της- μεγάλα τα προβλήματα από την καταιγίδα

0
Διαφήμιση

Έντονα προβλήματα σε ολόκληρη τη χώρα προκάλεσε η ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τη νύχτα χώρα με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο.

 Στο Άργος ανασύρθηκε μία γυναίκα νεκρή από υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας, κατά τη διάρκεια άντλησης υδάτων, στην οδό Χατζή. Στο σημείο επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με δύο οχήματα.Πληροφορίες αναφέρουν πως είχε πλημμυρίσει ο ακάλυπτος χώρος της πολυκατοικίας και η «δύναμη» από τα συσσωρευμένα νερά έσπασε τον τοίχο του διαμερίσματος που γέμισε άμεσα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο από πνιγμό η γυναίκα ηλικίας 50 – 55 ετών.


Το Άργος έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και οι ζημιές είναι εκτεταμένες σε όλο τον δήμο Άργους – Μυκηνών. Οι δύο ξεροπόταμοι της πόλης, ο Ξηριάς και η Πάνιτσα, υπερχείλισαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα, όπως να πλημμυρίσουν δρόμοι και σπίτια και να παρασυρθούν αυτοκίνητα, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση πυροσβεστών για απεγκλωβισμούς ανθρώπων.

Μεγάλα προβλήματα εντοπίζονται επίσης στην Κυπαρισσία, τη Σπάρτη, το Κιάτο και την Κόρινθο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής «λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν από τις 18:30 χθες, στην Πελοπόννησο, και συγκεκριμένα στις περιοχές Κιάτου, Άργους, Κορίνθου, Σπάρτης και Κυπαρισσίας, η υπηρεσία μας δέχτηκε συνολικά 245 κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια κατοικιών και επιχειρήσεων, καθώς και για διασώσεις ατόμων από πλημμυρισμένες κατοικίες και ακινητοποιημένα οχήματα. Για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν άμεσα 35 συνεργεία με 70 πυροσβεστικούς υπαλλήλους».

Προβλήματα στις εθνικές οδούς

Στην Κυπαρισία το σοβαρότερο πρόβλημα εστιάζονταν στο 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Πύργου – Μεθώνης στο ύψος του χωριού Τερψιθέα, όπου λόγω των νερών στο οδόστρωμα γίνεται μικρή εκτροπή της κυκλοφορίας, μέσω του χωριού Σπηλιά.

Μετ’ εμποδίων γινόταν και η κυκλοφορία στην εθνική οδό Κυπαρισσίας- Καλού Νερού εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων. Καθίζηση έχει προκληθεί στον δρόμο που οδηγεί στην Νεμέα, στο 2ο περίπου χιλιόμετρο μετά τον κόμβο Νεμέας, στο 116 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης και έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από και προς τη Νεμέα διεξάγεται μέσω του κόμβου Αρχαίας Νεμέας. Επίσης, λόγω κατολισθήσεων διεξάγεται από το ένα ρεύμα η κυκλοφορία στην παλαιά Εθνική οδό Τρίπολης – Αργους, 4 χιλιόμετρα περίπου από τον Αχλαδόκαμπο.

Επιπροσθέτως από τις 19.40 της Κυριακής η κυκλοφορία των οχημάτων στο ύψος του 69ο χιλιομέτρου της Παλιάς Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών έχει διακοπεί και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω κατολίσθησης χωμάτων. Έτσι έχει γίνει εκτροπή της κυκλοφορίας και των 2 ρευμάτων πορείας προς Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο ρεύμα πορείας προς Αθήνα στο κόμβο Πούντας και στο ρεύμα πορείας προς Πάτρα στον κόμβο Ακράτας.

Μεγάλα είναι τα προβλήματα και στην Αττική. Η κυκλοφορία είχε διακοπεί για λίγη ώρα στα σύνορα Αμαρουσίου-Μελισσίων, στην οδό Πεντέλης.

Χιόνια

Ακόμη, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., έχει διακοπεί η κυκλοφορία λόγω πλημμυρών σε 14 διαβάσεις ποταμών στην Ροδόπη και στα συγκεκριμένα σημεία τοποθετήθηκαν απαγορευτικές πινακίδες ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

Επίσης δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία μετά από χιονόπτωση στην Πέλλα στη δημοτική οδό από Κερασιά του δήμου Έδεσσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.

Στην Ηλεία και συγκεκριμένα στο δημοτικό διαμέρισμα Κακοβάτου του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας, υπερχείλισε ο χείμαρρος Κακοβάτου σε απόσταση 1 χιλιόμετρο περίπου πριν το Δημοτικό Διαμέρισμα Κακοβάτου με συνέπεια να πλημμυρίσουν εκτός οικισμού αγροτικές εκτάσεις και εξοχικές ισόγειες οικίες και απομακρύνθηκαν προληπτικά  ηλικιωμένα άτομα από την οικία τους με συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Ακόμη με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων λόγω χιονοπτώσεων και παγετών γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Πέλλα στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας προς χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας και προς παραδοσιακό οικισμό Αγίου Αθανασίου, από το 9ο χιλιόμετρο.

Στην Καστοριά στις Επαρχιακές Οδούς Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο και Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου) από το 35ο έως το 55ο χιλιόμετρο.

Στην Φλώρινα μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική Οδό Φλώρινας  – Καστοριάς (μέσω Βίγλας) από το 9ο έως το 30ο χιλιόμετρο και στα Γρεβενά στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας από το 40ο έως το 45ο χιλιόμετρο.

Διαφήμιση