Αρχική Υγεία - Διατροφή Αυξάνεται ο κίνδυνος προσβολής από Πάρκινσον με τα φυτοφάρμακα

Αυξάνεται ο κίνδυνος προσβολής από Πάρκινσον με τα φυτοφάρμακα

0
Διαφήμιση

Νέες ανακαλύψεις για τη σχέση ανάμεσα στο Πάρκινσον και τις χημικές ουσίες που περιέχονται στα φυτοφάρμακα εντόπισε νέα αμερικανική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Ινστιτούτου Ιατρικών Ερευνών Sanford-Burnham. Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, η νόσος μπορεί να προκληθεί πιο εύκολα έπειτα από έκθεση σε φυτοφάρμακα όταν στον οργανισμό υπάρχει μια συγκεκριμένη γενετική μετάλλαξη.

Η μετάλλαξη αυτή επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα που παράγουν ντοπαμίνη, η οποία είναι απαραίτητη για τη μεταφορά των νευρικών σημάτων στην περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για την κίνηση και τον συντονισμό. Επίσης, η συγκεκριμένη γονιδιακή μετάλλαξη αφαιρεί από τα κύτταρα την προστασία που προσφέρουν από τη βλάβη που προξενούν οι χημικές ουσίες.

Σύμφωνα με τον βασικό συντάκτη της επιστημονικής έκθεσης, η μελέτη είναι η πρώτη που αποδεικνύει ότι μια γενετική μετάλλαξη σε συνδυασμό με την έκθεση στα φυτοφάρμακα προκαλεί δύο τόσο σοβαρά προβλήματα στον οργανισμό.

Πριν τη διεξαγωγή της, ο βασικός σύνδεσμος ανάμεσα στα φυτοφάρμακα και το Πάρκινσον βασιζόταν κυρίως σε μελέτες που είχαν πραγματοποιηθεί σε ζώα και άλλες που είχαν εντοπίσει την ύπαρξη μεγάλου ποσοστού περιστατικών σε αγρότες και άτομα που ζουν κοντά σε αγροτικές περιοχές.

Τα αποτελέσματα της μελέτης δημοσιεύονται στο επιστημονικό περιοδικό Cell, όπου οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι παρόλο που δείχνουν καθαρά τη σχέση ανάμεσα σε μια γονιδιακή μετάλλαξη και το περιβάλλον, αλλά και τη βλάβη που προκαλείται στη ντοπαμίνη, άλλες μεταλλάξεις και «οδοί» του οργανισμού ασκούν επίσης σημαντική επίδραση.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΠΕΦ: Στις 11 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ
Επόμενο άρθροΜέγα δικαστικό θέμα στις Η.Π.Α: Είναι φυσικά πρόσωπα οι χιμπατζήδες;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ