Αρχική Ειδήσεις Βιβλίο: οι εθνικές μας ασθένειες και η θεραπεία τους

Βιβλίο: οι εθνικές μας ασθένειες και η θεραπεία τους

0
Διαφήμιση

Μετά το «προφητικό» του βιβλίο «Ανακαλύπτοντας τον Τροχό – Σε αναζήτηση νέας πολιτικής», ο Γιώργος Σταμάτης επανέρχεται με την «Ελληνοπάθεια», επιχειρώντας  τη διάγνωση των εθνικών μας ασθενειών και προτείνοντας  λύσεις για τη θεραπεία τους. Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν υπέρ του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών. 

 Το βιβλίο του συγγραφέα Γιώργου Σταμάτη, «ΕΛΛΗΝΟΠΑΘΕΙΑ» παρουσιάζεται στο αμφιθέατρο του ΑΘΗΝΑ 9.84,  στην Τεχνόπολη, Πειραιώς 100, Γκάζι την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013, ώρα 6:30 μμ.

Ο τίτλος του βιβλίου, εμπεριέχει έναν τριπλό συμβολισμό: ο πρώτος συμβολισμός αφορά τα πάθη της χώρας μας, ο δεύτερος, το πάθος για την Ελλάδα, ο τρίτος, τέλος, αφορά τις εθνικές μας «ασθένειες».

Το κυρίαρχο πρόβλημα μας είναι κοινωνικό. Αν λύσουμε μόνο το οικονομικό, εύκολα και γρήγορα θα ξανακυλήσουμε στην αρρώστια, καθώς δεν θα έχουμε εξουδετερώσει το μικρόβιο. Και το μικρόβιο, είναι το πολιτικό σύστημα. Αν μέσα από τη μεταρρύθμιση των θεσμών, το πολιτικό σύστημα εξυγιανθεί, αυτό θα οδηγήσει και την κοινωνία σε μια πιο υγιή πορεία. Κατά συνέπεια, σε μια υγιή κοινωνία θα λειτουργεί, κατά τεκμήριο, και μια υγιής οικονομία. Γι’ αυτό, το καθοριστικό για την εθνική μας υγεία φάρμακο, είναι σίγουρα η μεταρρύθμιση των θεσμών του πολιτικού μας συστήματος!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις emg-strategic communications.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Παναγιώτης Καζάκος, Καθηγητής Διεθνών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παναγιώτης Γεννηματάς, Συγγραφέας, Επίτιμος Αντιπρόεδρος ΕυρωπαϊκήςΤράπεζας Επενδύσεων

Γιώργος Σιακαντάρης, Δρ. Κοινωνιολογίας, Επιστημονικός Διευθυντής ΙΣΤΑΜΕ

Γιώργος Παπανικολάου, Δημοσιογράφος, Διευθυντής euro2day.gr

Συντονιστής ο δημοσιογράφος Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

Διαφήμιση