Αρχική Ειδήσεις Την ελπίδα στο σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» έδωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Την ελπίδα στο σύλλογο «ΕΛΠΙΔΑ» έδωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

0
Διαφήμιση

Με την επίδοση μιας επιταγής αξίας 100.000 ευρώ για την κάλυψη ενός σημαντικού τμήματος των εξόδων του Ξενώνα της «ΕΛΠΙΔΑΣ», οι επικεφαλής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, οι οποίοι επισκέφθηκαν την Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, εξέφρασαν εμπράκτως την συμπαράστασή και υποστήριξή τους απέναντι στα παιδιά που έχουν πάσχουν από την επάρατο νόσο.

Η κυρία Βαρδινογιάννη για να τιμήσει τον Γενικό Διευθυντή του «Ελευθέριος Βενιζέλος», κ. Γιάννης Παράσχη του πρόσφερε την πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και αναμνηστικό δώρο για την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο. Αναμνηστικό δώρο πρόσφερε και ο κύριος Παράσχης στην κυρία Βαρδινογιάννη, ενώ τα παιδιά του Ξενώνα συγκίνησαν τους παρευρισκόμενους με τις κάρτες και την αφίσα που έφτιαξαν και πρόσφεραν στους εκπροσώπους του Αερολιμένα Αθηνών για να τους ευχαριστήσουν για την ευγενική τους χειρονομία.

Η κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, τους υποδέχτηκε θερμά λέγοντας μεταξύ άλλων: «Με ιδιαίτερη χαρά σας υποδεχόμαστε στο Νοσοκομείο μας, σε μια συνάντηση που επισφραγίζει τη μεγάλη σας προσφορά και την πολύτιμη στήριξή σας απέναντι στο έργο μας. Είναι τιμή για εμάς το γεγονός πως ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών επέλεξε να ενισχύσει τον Σύλλογό μας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης και συγκεκριμένα να συμβάλει με μεγάλη γενναιοδωρία στο έργο του Ξενώνα μας, που είναι το δεύτερο σπίτι των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και έρχονται στην Αθήνα για να νοσηλευτούν. Είναι ο χώρος όπου οι οικογένειες βρίσκουν καταφύγιο και θαλπωρή καθόλη τη διάρκεια της πολύμηνης θεραπείας των παιδιών τους και πολύτιμη ψυχολογική στήριξη. Τόσο το εξειδικευμένο προσωπικό του Ξενώνα και οι εθελοντές μας, όσο και οι άλλοι γονείς που μοιράζονται το ίδιο πρόβλημα, είναι για κάθε οικογένεια που μπαίνει σε αυτή τη μάχη, σημαντικοί σύμμαχοι στην καθημερινότητά της…».

Ο κΠαράσχης, παίρνοντας τον λόγο, αφού ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη για τα καλά της λόγια, δήλωσε: «Το αεροδρόμιό μας καθημερινά υποδέχεται και κατευοδώνει χιλιάδες ανθρώπους από και προς κάθε γωνιά των πέντε ηπείρων. Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», τους μικρούς ασθενείς υποδέχεται ένα μικρό γελαστό κοριτσάκι, η Ελπίδα. Με αυτό το καλωσόρισμα και εικόνες από όλα τα μέρη της Γης, η Ελπίδα θέλει να μετατρέψει την παραμονή στο νοσοκομείo σε ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο, μεταφορικά και ουσιαστικά, αφού η νοσηλεία των μικρών ασθενών στο νοσοκομείο σας αποτελεί την αφετηρία για ένα καλύτερο και δημιουργικό αύριο, που δίνει την ευκαιρία στους ασθενείς του σήμερα, υγιείς του αύριο, να ταξιδέψουν κυριολεκτικά στις πέντε ηπείρους τα όνειρα αλλά και τα επιτεύγματά τους…».

Εν συνεχεία η κυρία Βαρδινογιάννη και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας ξενάγησαν τους επισκέπτες στους χώρους του Νοσοκομείου, όπου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με παιδιά που νοσηλεύονται εκεί, με γονείς και με το νοσηλευτικό προσωπικό.

Μέχρι στιγμής ο Ξενώνας έχει φιλοξενήσει πάνω από 1000 οικογένειες από όλη την Ελλάδα αλλά και γειτονικές χώρες. Παρέχει στα παιδιά τη δυνατότητα να συνεχίζουν τα μαθήματα του σχολείου τους με δασκάλους που έχει τοποθετήσει στον Ξενώνα το Υπουργείο Παιδείας και να έχουν μια ζωή όσο γίνεται πιο φυσιολογική μέσα από γιορτές, επισκέψεις σε μουσεία, εκδρομές και πολλές δραστηριότητες. Οι περισσότερες από τις δράσεις στηρίζονται στον εθελοντισμό.

Το ίδρυμα επισκέφθηκαν επίσης, ο κύριος Αλέξανδρος Αραβανής, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών, ο κύριος Βασίλειος Φοντριέ, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής, η κυρία Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, η κυρία Γεωργία Στεργιοπούλου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, η κυρία Χαρά Μητσοτάκη, Τομεάρχης Δημοσίων Σχέσεων, η κυρία Μαρίνα Παπαγεωργίου, Τομεάρχης Γραφείου Τύπου και η κυρία Τέτα Πέτρουλα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης: Τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρίες: Μελίνα Δασκαλάκη, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Αικατερίνη Μεταξωτού, Ελευθερία Μωραϊτάκη -Πικρού, Ελένη Σαμαρά-Κωνσταντακάτου, Μπέκη Στραβελάκη, Έλλη Τζανετάτου, Χριστίνα Τσατσάκη, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίκυ Φιλίππου, και η διευθύντρια του Ξενώνα, κυρία Άννα Παναγοπούλου.

Διαφήμιση