Αρχική Καταστροφές Ριάντ: πλημμύρες στην έρημο…

Ριάντ: πλημμύρες στην έρημο…

0
Διαφήμιση

Πλημμύρες σάρωσαν το Σαββατοκύριακο την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, με αποτέλεσμα ένα κορίτσι να χάσει τη ζωή του, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χείμαρους παρασύροντας ότι βρισκόταν στο πέρασμά τους. Οι βροχές και πολύ περισσότερο οι πλημμύρες αποτελούν εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο για μια χώρα που το μεγαλύτερο ποσοστό της επιφάνειάς της καλύπτεται από έρημο.

 Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ από τις έντονες βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες έχουν προκληθεί δεκάδες ζημιές. Αυτοκίνητα μετατρέπονται σε βάρκες, ενώ όπως αναφέρουν μάρτυρες, χωρικοί 70χλμ. δυτικά της πόλης βρίσκουν καταφύγιο σε σκεπές σπιτιών και τζαμιών.

 Η κακοκαιρία προκάλεσε και το θάνατο τουλάχιστον ενός ατόμου. Πρόκειται για ένα κορίτσι από την Υεμένη, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Γουάντι Ναμάρ όταν επιχείρησε να τα διασχίσει με τον πατέρα της. Τα σωστικά συνεργεία αναζητούν ακόμη δύο άνδρες, τα ίχνη των οποίων αγνοούνται επίσης από το Σάββατο. Στην επιχείρηση εντοπισμού τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πολιτικής προστασίας της χώρας, συμμετέχουν 228 άτομα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πρόκειται για τις πιο έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή των τελευταίων 25 ετών.

Διαφήμιση