Αρχική Διάστημα Πτώση μετεωρίτη στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

Πτώση μετεωρίτη στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά

0
Διαφήμιση

Αντιμέτωποι με ένα σπάνιο συμβάν βρέθηκαν οι κάτοικοι της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου, όταν μια λάμψη έσκισε τον ουρανό και αμέσως ακούστηκε κι ένα δυνατός κρότος. Η πτώση μετεωρίτη αναστάτωσε τους κατοίκους.

 Όπως αναφέρει, η εφημερίδα της Ζακύνθου  imerazante.gr, πρόκειται για μετεωρίτη ο οποίος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, χωρίς να προκαλέσει ζημιές ή άλλα προβλήματα.

Οι κάτοικοι ανέφεραν πως είδαν μια λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο. Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό και σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Bέροιας και της Πάτρας.

Ο Δρ. Φυσικής, Γιάννης Κοπανάς, δήλωσε, με κάθε επιφύλαξη, πως ενδεχομένως πρόκειται για τμήματα κομήτη σε κίνηση.

Σχολιάζοντας, ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε, «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσεων αφού αυτές γίνονται κατά το πέρασμα κομητών».

Το γεγονός ότι δεν πρόκειται για κάποιο ανησυχητικό φαινόμενο επιβεβαίωσε και ο Φυσικός – Αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, ο οποίος εκτίμησε πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης).

Διαφήμιση