Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Οι νορβηγοί στρατιώτες νηστεύουν για το καλό του περιβάλλοντος!

Οι νορβηγοί στρατιώτες νηστεύουν για το καλό του περιβάλλοντος!

0
Διαφήμιση

Έναν ιδιόμορφο πόλεμο κατά της κλιματικής αλλαγής ξεκινούν οι ένοπλες δυνάμεις της Νορβηγίας, που αποφάσισαν να παλέψουν υπέρ του περιβάλλοντος μέσω της νηστείας…

 

Στο εξής, κάθε Δευτέρα οι Νορβηγοί στρατιώτες και αξιωματικοί θα ακολουθούν αυστηρά χορτοφαγική δίαιτα. “Είναι ένα μέτρο που παίρνουμε για το κλίμα. Η βασική ιδέα είναι να σερβίρουμε τροφή που σέβεται το περιβάλλον”, εξήγησε ο αξιωματικός Άισταϊν Κβάρβινγκ, ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Η διατροφή χωρίς κρέας μία ημέρα την εβδομάδα έχει ήδη δοκιμαστεί σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα της χώρας και πλέον θα επεκταθεί σε όλες τις μονάδες, ακόμη και σε εκείνες που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Με το μέτρο αυτό θα εξοικονομηθούν 150 τόνοι κρέατος σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO), η κτηνοτροφία ευθύνεται για το 18% των εκπομπών καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οφείλονται στον άνθρωπο.

“Το θέμα είναι να ευαισθητοποιηθούμε για το περιβάλλον, να λειτουργούμε με μεγαλύτερη οικολογική συνείδηση. Δεν το κάνουμε για οικονομία”, διαβεβαίωσε ο Κβάρβινγκ.

Η οργάνωση για την προστασία του περιβάλλοντος Framtiden i vaare hender (“Το μέλλον είναι στα χέρια μας”), που αγωνίζεται για να εφαρμοστεί η νηστεία της Δευτέρας σε όλη την νορβηγική κοινωνία, χαιρέτισε αυτήν την απόφαση, τονίζοντας ότι “ο στρατός δικαιούται πολλές δάφνες γιατί αντιμετωπίζει σοβαρά τα περιβαλλοντικά προβλήματα”.

Σύμφωνα με την οργάνωση αυτή, ένας Νορβηγός θα φάει σε όλη του τη ζωή περισσότερα από 1.200 ζώα: 1.147 κοτόπουλα, 6 αγελάδες και μοσχάρια, 22 πρόβατα και 2,6 ελάφια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ τελειότητα δεν υπάρχει ούτε στα βακτήρια…
Επόμενο άρθροΣτο… σκαμνί η χώρα για τα αστικά λύματα