Αρχική Ειδήσεις Οι μεγάλοι Tour Operator ψηφίζουν Ελλάδα. Στα 2 εκατ. αναμένονται μόνον οι...

Οι μεγάλοι Tour Operator ψηφίζουν Ελλάδα. Στα 2 εκατ. αναμένονται μόνον οι Άγγλοι τουρίστες

0
Διαφήμιση

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα δίνουν οι  μεγάλοι Τour Operators TUI και Thomas Cook . Αυτό εισέπραξε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη  στις συναντήσεις που είχε- παρουσία του  Γενικού  Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Πάνου Λειβαδά- με εκπροσώπους των τουριστικών πρακτόρων στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της έκθεσης World Travel Market.

Σε γεύμα εργασίας, με την υπουργό ,τα κορυφαία στελέχη της TUI, καθώς και  ο  επικεφαλής  του τουριστικού οργανισμού κ. Peter Long,  παρουσίασαν στην κυρία Κεφαλογιάννη τα σχέδιά τους για την ελληνική αγορά. Επισήμαναν πώς θα δημιουργήσουν νέα «τουριστικά πακέτα» και θα πραγματοποιήσουν επενδύσεις υποδομών στην ελληνική αγορά. Στόχος τους είναι να προσφέρουν «μοναδικές τουριστικές εμπειρίες» που όπως εξήγησαν στην υπουργό σχετίζονται με προωθητικές ενέργειες και παροχή εξειδικευμένων προσφορών τουρισμού που θα στηρίζονται σε ειδικές μορφές τουρισμού (γαστρονομία, άθληση, συνέδρια κ.λπ.).  Παράλληλα θα καταρτιστούν και ειδικά προγράμματα τουρισμού για τις περιόδους του Φθινοπώρου και της Άνοιξης, ώστε να ενισχυθεί η επισκεψιμότητα  τουριστών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Οι εκπρόσωποι της TUI εξέφρασαν την εκτίμησή τους ότι θα αυξάνεται ετησίως ο αριθμός των επισκεπτών από την Αγγλία προς την Ελλάδα προσδιορίζοντας ότι θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια.  ,
Σε άλλη  συνάντησή της με τους εκπροσώπους της Thomas Cook, η υπουργός έλαβε διαβεβαιώσεις για το ενδιαφέρον ανάπτυξης στην ελληνική αγορά  και την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην Ελλάδα ως  προορισμό. Όπως ανάφεραν οι εκπρόσωποι του τουριστικού οργανισμού εστιάζουν τις επενδύσεις τους σε Condo Hotels ενώ ενεργούν προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των επισκεπτών που θα μετακινηθούν προς την χώρα μας το 2014. Σημαντικό στοιχεία είναι η «ψήφος εμπιστοσύνης» που οι εκπρόσωποι της Thomas Cook έδωσαν στην Ελλάδα καθώς επισήμαναν στην υπουργό ότι θεωρούν τη χώρα μας ως παράγοντας σταθερότητας, την επιλέγουν ως προορισμό, και διακρίνουν ότι προσφέρει ανταγωνιστικά τουριστικά πακέτα, στοιχείο σημαντικό προς την κατεύθυνση ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος.

Διαφήμιση