Αρχική Ειδήσεις Λιοντάρι δολοφόνησε τη σύζυγό του σε ζωολογικό κήπο για άγνωστους λόγους…

Λιοντάρι δολοφόνησε τη σύζυγό του σε ζωολογικό κήπο για άγνωστους λόγους…

0
Διαφήμιση

Οι αρχές του ζωολογικού κήπου του Ντάλας στο Τέξας προσπαθούν να εξηγήσουν τον λόγο για τον οποίο ένα αρσενικό λιοντάρι επιτέθηκε και σκότωσε τη λέαινα με την οποία μοιραζόταν επί χρόνια τον ίδιο χώρο, υπό τα τρομαγμένα βλέμματα των επισκεπτών. Βίντεο δείχνει το αρσενικό να πιάνει από τον λαιμό την πεντάχρονη Τζοχάρι, η οποία σύμφωνα με τα αποτελέσματα της αυτοψίας πέθανε από τα τραύματά της και την αιμορραγία.

“Στην αρχή όλοι νομίσαμε ότι παίζουν, αλλά στη συνέχεια καταλάβαμε ότι την σκοτώνει και ότι είμαστε αυτόπτες μάρτυρες…Το αρσενικό βρισκόταν πίσω της και την κρατούσε από τον λαιμό μέχρι να σταματήσει να κινείται”, δήλωσε ένας επισκέπτης.

“Είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο και δυσάρεστο γεγονός. Στα 35 χρόνια που εργάζομαι ως κτηνίατρος σε ζωολογικούς κήπους δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο”, δήλωσε η Λιν Κρέιμερ υπεύθυνη του ζωολογικού κήπου του Ντάλας.

Η Τζοχάρι ήταν η αγαπημένη του προσωπικού που την φώναζε Τζο-Τζο. “Ηταν γλυκιά και τρυφερή με τις αδελφές της, τις οποίες φρόντιζε”.

Σύμφωνα με την Λιν Κρέιμερ, αρσενικά λιοντάρια σκοτώνουν μερικές φορές όταν ζουν ελεύθερα στη φύση άλλα αρσενικά ή μικρά, αλλά η επίθεση σε λέαινα είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, είπε η Λιν Κρέιμερ.

Οι αρχές του ζωολογικού κήπου σχεδιάζουν να κρατήσουν τα δύο αρσενικά λιοντάρια, που είναι αδέλφια χωριστά από τις δύο αδελφές της Τζοχάρι για προληπτικούς λόγους και διευκρίνισαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα υποβάλουν σε ευθανασία το αρσενικό λιοντάρι.

Διαφήμιση