Αρχική Ειδήσεις Η Όλγα Κεφαλογιάννη στους… “Καινοτόμους”

Η Όλγα Κεφαλογιάννη στους… “Καινοτόμους”

0
Διαφήμιση

Στο Σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής για τον τουρισμό, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση, με θέμα «Οι Καινοτόμοι. Μια εναλλακτική προσέγγιση στην επιχειρηματικότητα», στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Κακογιάννη και διοργανώθηκε από τη Νέα Δημοκρατία.  Η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε μεταξύ άλλων  ότι «ο τουρισμός μπορεί να καταστεί στρατηγικός πυλώνας εξόδου από την κρίση Γιατί, όπως είπε, «μπορεί να συνδεθεί με τους περισσότερους κλάδους της οικονομίας μας, όπως τη πρωτογενή παραγωγή».

«Τα μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης και κατ’ επέκταση η ελληνική γαστρονομική παράδοση και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό, προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες. Μπορούν να αναζωογονήσουν χωριά και οικισμούς της χώρας και φυσικά μπορούν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας», ανέφερε η κυρία Κεφαλογιάννη και πρόσθεσε: «Να ποιες είναι οι δυνατότητες για ανάπτυξη εναλλακτικών προτάσεων, πως γίνεται το άνοιγμα στο νέο και καινοτόμο».

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η Ελλάδα επενδύει στις σύγχρονες μορφές τουρισμού,  τονίζοντας τις πρωτοβουλίες που ελήφθησαν προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο Ν4179 που ψηφίστηκε το καλοκαίρι και επιλύει χρόνια ζητήματα του τουριστικού κλάδου και εισάγει νέα καινοτόμα τουριστικά προϊόντα. 

Στην αξιοποίηση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης 2014-2010 (νέο ΕΣΠΑ), τονίζοντας ότι από το Δεκέμβριο του 2012 το υπουργείο Τουρισμού έχει συστήσει ομάδα με αντικείμενο τη διαμόρφωση σχεδίου δράσης.

Στην ανάπτυξη στοχευμένης επικοινωνιακής στρατηγικής, με στόχο την αλλαγή της εικόνας στο εξωτερικό και ταυτόχρονα την αποτελεσματική προβολή της μοναδικότητας των ελληνικών προορισμών.

Για τη νέα τουριστική χρονιά,  η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη εξέφρασε την πεποίθηση της ότι «το 2014 μπορεί να είναι ακόμη καλύτερη χρόνια για τον τουρισμό’, αλλά όπως τόνισε για να επιτευχθούν οι στόχοι «θα πρέπει να δείξουμε  σύνεση και να προχωρήσουμε στην πιστή εφαρμογή του σχεδίου μας». 

Καταλήγοντας η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «το Κράτος πρέπει να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, ώστε να καταστεί ελκυστική ειδικά για τους νέους επιχειρηματίες».

Διαφήμιση