Αρχική Ειδήσεις Η ενέργεια στο επίκεντρο συνάντησης του ΥΠΕΚΑ με το νέο πρέσβη των...

Η ενέργεια στο επίκεντρο συνάντησης του ΥΠΕΚΑ με το νέο πρέσβη των ΗΠΑ

0
Διαφήμιση

Με το βλέμμα στραμμένο στους υδρογονάνθρακες αλλά και συνολικά τον τομέα της ενέργειας με τις επερχόμενες αποκρατικοποιήσεις, έγινε η συνάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ με τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, κ. Ντέιβιντ Πιρς.

 

Στο επίκεντρο της συνάντησης σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και ιδιαίτερα οι πρόσφατες δραστηριότητες της Ελλάδας σε ζητήματα αξιοποίησης των εθνικών κοιτασμάτων Υδρογονανθράκων, καθώς και υλοποίησης των έργων μεταφοράς φυσικού αερίου, όπως ο αγωγός «Trans Adriatic Pipeline» (TAP) και ο «East Med Pipeline» που θα διέλθουν από την Ελλάδα και θα συνδέσουν τις Ευρωπαϊκές αγορές με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Κασπία και Ανατολική Μεσόγειο, αντίστοιχα.

Ο κ. Μανιάτης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε και τις πρωτοβουλίες που προτίθεται να αναλάβει η χώρα μας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014, σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα αποκρατικοποιήσεων στον τομέα της ενέργειας, καθώς και εξοικονόμησης ενέργειας.

Και οι δύο πλευρές, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση, σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα καταστεί ενεργειακός κόμβος (hub) για την ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και της Μεσογείου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μανιάτης επισημαίνει ότι: «Η πολιτική σταθερότητα της χώρας και η επενδυτική ελκυστικότητά της, αποτελούν τους άξονες πάνω στους οποίους κινείται η εθνική πολιτική».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here