Αρχική Καταστροφές Ενημερωτικές δράσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά της εξόρυξης χρυσού από...

Ενημερωτικές δράσεις και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά της εξόρυξης χρυσού από τους κατοίκους της Χαλκιδικής

0
Διαφήμιση

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος κορυφώνεται το απόγευμα το «Καραβάνι αλληλεγγύης και ενημέρωσης κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική» που διοργανώνουν κάτοικοι της Χαλκιδικής, οι οποίοι αντιτίθενται στην επένδυση καθώς όπως υποστηρίζουν η τεράστια μεταλλευτική δραστηριότητα που προβλέπεται θα καταστρέψει τον τόπο.

 Στη διάρκεια ενημέρωσης για την δράση του Καραβανιού παρούσα ήταν και η συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ρεβέκκα Χαρμς, η οποία χαρακτήρισε την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική «έγκλημα κατά της φύσης με ευρωπαϊκές διαστάσεις» και δεσμεύτηκε, ότι θα παρουσιάσει τον αγώνα αυτό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αρχής γενομένης από την ελληνική Προεδρεία, καθώς οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εξορυκτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική είναι αντίθετες με τις ευρωπαϊκές οδηγίες. «Τα κέρδη είναι αυτά που σήμερα καταστρέφουν τους ανθρώπους, τη ζωή, το περιβάλλον και τις παραγωγικές δραστηριότητες στην περιοχή. Θα μπορούσε να υπάρξει μια αειφόρος τουριστική ανάπτυξη σε μια περιοχή που βρίσκεται τόσο κοντά στο Άγιο Όρος και είναι η πατρίδα του Αριστοτέλη».

Με στάσεις που πραγματοποίησε στην Κατερίνη, τη Λάρισα, τον Βόλο και τη Λαμία το «Καραβάνι αλληλεγγύης» των κατοίκων της Χαλκιδικής, είχε ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες όλης της χώρας για τις «καταστροφικές συνέπειες της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και την ποινικοποίηση των αγώνων όσων αντιτίθενται σε αυτήν». Στις πόλεις από τις οποίες πέρασαν οι κάτοικοι είχαν συναντήσεις με φορείς, προχώρησαν σε ενημέρωση των κατοίκων και διοργάνωσαν πορείες διαμαρτυρίας.

 «Η Ελλάδα δεν είναι ενημερωμένη πλήρως γι’ αυτό που πρόκειται να γίνει στη Χαλκιδική. Γι’ αυτό διοργανώσαμε το καραβάνι», εξήγησε στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Ζουμπάς, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Χαλκιδικής.

Ο ίδιος επανέλαβε, ότι στη Χαλκιδική προβλέπεται τεράστια μεταλλευτική δραστηριότητα, που θα είναι η καταστροφή του τόπου, ενώ κατήγγειλε ότι «η κυβέρνηση κάνει λόγο για τήρηση της νομιμότητας με κάθε κόστος, ωστόσο δεν τηρείται κανενός είδος νομιμότητα στην εταιρεία, η οποία έχει προχωρήσει σε αποδεδειγμένες παρανομίες».

Παρόντες για να δηλώσουν τη στήριξή τους στους κατοίκους ήταν εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης, και οι βουλευτές, Δημήτρης Τσουκαλάς και Κατερίνα Ιγγλέση, εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής, Σπύρος Χαλβατζής, εκ μέρους των Οικολόγων Πράσινων, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Σπίθας.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠράσινα Λιμάνια – Πειραιάς 2013
Επόμενο άρθροΕΜΥ: έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού- πως να προφυλαχθείτε από δυνατή καταιγίδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ