Αρχική Ειδήσεις Ε.Ε.: 70εκ. ευρώ για την προώθηση γεωργικών προϊόντων σε τρίτες χώρες

Ε.Ε.: 70εκ. ευρώ για την προώθηση γεωργικών προϊόντων σε τρίτες χώρες

0

Την προώθηση των γεωργικών προϊόντων σε τρίτες χώρες αποφάσισε ο Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκρίνοντας 22 προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 70εκ. ευρώ σε βάθος τριετίας.

 

Τα επιλεχθέντα προγράμματα καλύπτουν προϊόντα ποιότητας καταχωρισμένα και προστατευόμενα ως ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης), ΠΓΕ (προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη) και ΕΠΙΠ (εγγυημένο παραδοσιακό ιδιότυπο προϊόν), το κρασί, το κρέας που παράγεται στο πλαίσιο εθνικών συστημάτων ποιότητας, τα βιολογικά προϊόντα, το γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα καλλωπιστικά φυτά, το μέλι και τα μελισσοκομικά προϊόντα, το βόειο, μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας, καθώς και το ποιοτικό κρέας πουλερικών.

 

Στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου υποβολής προγραμμάτων για το 2013, η Επιτροπή έλαβε 34 αιτήσεις για χρηματοδότηση, και μετά από αξιολόγηση ενέκρινε 22 προγράμματα, εκ των οποίων τα 22 στοχεύουν στην εσωτερική αγορά και τα 7 στις τρίτες χώρες.

Δύο από τα επιλεγέντα προγράμματα προτάθηκαν από περισσότερα του ενός κράτη μέλη. Οι τρίτες χώρες και οι περιφέρειες που έχουν τεθεί ως στόχοι είναι οι εξής: Βόρεια Αμερική, Ρωσία, Λατινική Αμερική, Νορβηγία, Ελβετία, Μέση Ανατολή, Σερβία, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Βοσνία-Ερζεγοβίνη και Κοσσυφοπέδιο.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here