Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε ΥΠΕΚΑ: δεν μειώνονται οι εγγυημένες τιμές στα φωτοβολταϊκά

ΥΠΕΚΑ: δεν μειώνονται οι εγγυημένες τιμές στα φωτοβολταϊκά

0
Διαφήμιση

Απέκλεισε το ενδεχόμενο μείωσης των εγγυημένων τιμών των φωτοβολταϊκών μέσω του σχεδίου νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, κατά την χθεσινή τοποθέτησή του ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου.

 

Μιλώντας, στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο με το οποίο ρυθμίζονται θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ο κ. Παπαγεωργίου ενημέρωσε επίσης πως η κυβέρνηση πρόκειται να καταλήξει σύντομα σε μια νέα συμφωνία για το θέμα των εγγυημένων τιμών κατόπιν συζητήσεων με τους πανελλήνιους συνδέσμους των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και με τις τράπεζες.

Αφού ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο των συζητήσεων, ο αρμόδιος υφυπουργός τόνισε πάντως πως «εμάς μας ενδιαφέρει το έλλειμμα, δηλαδή η λειτουργία του ΛΑΓΗΕ, δηλαδή της αγοράς. Τους παραγωγούς τους ενδιαφέρει να επιβιώσουν και τις τράπεζες τις ενδιαφέρει να μην έχουν κόκκινα δάνεια. Άρα έχουμε κοινό τόπο δημοσίου συμφέροντος».

«Θέλουμε να βρεθεί η φόρμουλα που θα ικανοποιεί και τις τρεις πλευρές» είπε και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί μια μόνιμη, μακροπρόθεσμη λύση στο πρόβλημα του ελλείμματος του ΛΑΓΗΕ και της αντιμετώπισής του τα επόμενα χρόνια.

Διαφήμιση