Αρχική Ειδήσεις Κάλεσμα στα γυμνάσια των μεγάλων πόλεων για συμμετοχή στην εκστρατεία ECOMOBILITY 2013-14

Κάλεσμα στα γυμνάσια των μεγάλων πόλεων για συμμετοχή στην εκστρατεία ECOMOBILITY 2013-14

0
Διαφήμιση

Κάλεσμα έστειλε το ECOCITY προς τα Γυμνάσια των μεγάλων πόλεων της χώρας, για να δηλώσουν συμμετοχή στη νέα περίοδο της εκστρατείας ECOMOBILITY για τη σχολική χρονιά 2013-14.
 

Η ενδέκατη περίοδος της εκστρατείας ξεκίνησε μετά την αποστολή της εγκυκλίου, που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, προς τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας και τη γνωστοποίηση που ακολούθησε στα Γυμνάσια.
Φέτος είναι αξιοσημείωτη η συστράτευση που υπάρχει από Επιστημονικά Ιδρύματα και Οργανισμούς, όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συνεργασία και δημιουργία των Επιτροπών και συγκεκριμένα το  Εργαστήριο Ανάπτυξης και Προώθησης Χρηματοοικονομικών Προϊόντων και Υπηρεσιών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Εργαστήριο Ελέγχου Ρύπανσης Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας, το Εργαστήριο Μετάδοσης Θερμότητας και Περιβαλλοντικής Μηχανικής και το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Θερμοδυναμικής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, το Εργαστήριο Θερμοφυσικών  Ιδιοτήτων & Περιβαλλοντικών Διεργασιών του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Εργαστήριο  Υγιεινής, Επιδημιολογίας  και Ιατρικής Στατιστικής της  Ιατρικής  Σχολής  και  το  Εργαστήριο Χημείας Περιβάλλοντος του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Τομέας Μηχανικής ΣΕΜΦΕ με το Εργαστήριο Αντοχής Υλικών και η Μονάδα Βιώσιμης Κινητικότητας της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Εργαστήριο Οικολογίας και Προστασίας Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Εργαστήριο Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, το Εργαστήριο Εναλλακτικών Συστημάτων Μετατροπής Ενέργειας από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, το Τμήμα Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Πειραιά, το Εργαστήριο CAD/CAM/CAE του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού και το Εργαστήριο Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Περιβαλλοντικής Φυσικής του Τμήματος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος του ΑΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης για το Περιβάλλον (ΜΙΟ), η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδος, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Μηχανικών, ο Σύνδεσμος Χημικών Βορείου Ελλάδος, ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου Ελλάδος, το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο, η UNICEF, η ARTREETEAM, η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, το Παρατηρητήριο
Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη, ο Σύλλογος ΠΕΖΗ, ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.) και το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης.
Η εκστρατεία ECOMOBILITY 2013-14 ετέθη υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, του Υπουργείου Ανάπτυξης  και Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.
Στην Εκστρατεία ECOMOBILITY 2013-14, μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες μαθητών της Γ’ τάξης Γυμνασίων, από όλη τη χώρα. Έργο τους θα είναι να ερευνήσουν τα προβλήματα, που προκαλούν οι συνήθειες μετακίνησης των συμπολιτών τους και οι συνθήκες που επικρατούν στην πόλη τους. Στη συνέχεια θα πρέπει να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις και να προετοιμάσουν τις προτάσεις τους, που θα καταθέσουν στη διάρκεια ειδικών εκδηλώσεων με τι παρουσία εκπροσώπων από τις Τοπικές Αρχές και τους Φορείς κάθε πόλης, στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου.
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη Τελετή Απονομής των Βραβείων που θα γίνει στις 5 Απριλίου 2014, στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τη παρουσία όλων των συντελεστών.
Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, γίνεται υποδοχή των Αιτήσεων Συμμετοχής των Γυμνασίων από την Γραμματεία του προγράμματος. Οι Διευθυντές και Καθηγητές που ενδιαφέρονται να συμμετέχει το Γυμνάσιό τους στην εκστρατεία, μπορούν να επισκεφθούν για πληροφορίες τον δικτυακό τόπο www.ecomobility.gr. Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να σταλεί στη διεύθυνση info@ecomobility.gr και info@ecocity.gr, ή με τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλ. 210.6196757.

Διαφήμιση