Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ημερίδα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από την Ακαδημία Αθηνών

Ημερίδα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από την Ακαδημία Αθηνών

0
Διαφήμιση

Ημερίδα με θέμα «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας: Προϋποθέσεις μαζικής διείσδυσης στην ηλεκτροπαραγωγή» διοργανώνει την Παρασκευή, η Επιτροπή Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η σε βάθος συζήτηση των ερευνών, μελετών, τεχνολογιών και των δυνατοτήτων μαζικής διείσδυσης της ανανεώσιμης ενέργειας στην ηλεκτροπαραγωγή της Ελλάδος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής τρεις βασικές ενότητες:

– Αύξηση διαθεσιμότητας στην ηλεκτροπαραγωγή και αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας.
– Επιπτώσεις μαζικής διείσδυσης της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στο ηλεκτρικό σύστημα.
– Επιπτώσεις μαζικής διείσδυσης της ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας στο σύστημα διανομής και διαχείριση ζήτησης.

Στην Ημερίδα μετέχουν Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές του ΕΜΠ και του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, κορυφαίοι εμπειρογνώμονες, ειδικοί σε θέματα ενέργειας και υψηλόβαθμα στελέχη από τις Διοικήσεις και Διευθύνσεις του ΙΟΒΕ, της ΔΕΗ, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, του Λειτουργού της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, της Περιφερειακής Ομάδας για τη Ν.Α. Ευρώπη του European Network of Transmission System Operators for Electricity.

Ο Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Επαμεινώνδας Σπηλιωτόπουλος και ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Ασημάκης Παπαγεωργίου θα απευθύνουν χαιρετισμό κατά την έναρξη της Ημερίδας.

Διαφήμιση