Αρχική Ειδήσεις Η κατάσταση της λίμνης της Καστοριάς ερευνάται από Κομισιόν

Η κατάσταση της λίμνης της Καστοριάς ερευνάται από Κομισιόν

0
Διαφήμιση

Στο στόχαστρο της Κομισιόν μπαίνει η οικολογική κατάσταση της λίμνης της Καστοριάς. Αυτό προκύπτει από απάντηση σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Χουντή, όπου αναφέρεται ότι θα διερευνηθεί αν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να προληφθεί η επιδείνωση της κατάστασης.

 

Συγκεκριμένα ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτηση του αφού αναφερόταν σε  στοιχεία από επιστημονικές μελέτες  που δείχνουν ότι η οικολογική κατάσταση της Λίμνης της Καστοριάς έχει υποστεί δραματική υποβάθμιση τα τελευταία χρόνια, επισημαίνει ότι η Λίμνη της Καστοριάς έχει ενταχθεί στο δίκτυο Νatura 2000 (GR1320003)  και υπόκειται στις διατάξεις περί προστασίας και διαχείρισης οικοτόπων οδηγία 92/43/ΕΟΚ και ζητούσε να παρέμβει προκειμένου να αποκατασταθεί η οικολογική ισορροπία της λίμνης.

Στην απάντηση του ο αρμόδιος Επίτροπος για το Περιβάλλον κ. Potocnik  αφού αναφέρει ότι: «Η Επιτροπή δεν συγκεντρώνει τέτοιου είδους στοιχεία όσον αφορά μεμονωμένες τοποθεσίες»  διευκρινίζει  όμως ότι: «Η Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσει τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την πρόληψη της επιδείνωσης της περιοχής ώστε η κατάσταση τόσο των ενδιαιτημάτων όσο και των ειδών να διατηρηθεί σε καλό επίπεδο ή να αποκατασταθεί. Η Επιτροπή θα διερευνήσει περαιτέρω το ζήτημα αυτό με τις ελληνικές αρχές».

Σε ότι αφορά την χρηματοδότηση έργων για την προστασία της Λίμνης, ο Επίτροπος Περιβάλλοντος στην απάντησή του ενημερώνει ότι «το επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης συγχρηματοδοτεί ένα έργο όσον αφορά την παρακολούθηση της κατάστασης των υδάτων πολλών λιμνών στη Δυτική Μακεδονία, περιλαμβανομένης της λίμνης Καστοριάς».

Διαφήμιση