Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Εθελοντισμός για Καθαρές Ακτές

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Εθελοντισμός για Καθαρές Ακτές

0
Διαφήμιση

Η συμμετοχή εταιρειών, φορέων και ευαισθητοποιημένων πολιτών στο Μήνα Δράσης της HELMEPA για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, συνεχίζεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις καθαρισμού ακτών και βυθού σε περισσότερες από 61 περιοχές της Ελλάδος, ενώ την περασμένη εβδομάδα  στελέχη εταιρειών-μελών της HELMEPA εξόρμησαν σε παραλίες της Αττικής και της Κορινθίας υλοποιώντας το σύνθημα «Καθαρίζουμε τις αγαπημένες μας ακτές και ανακυκλώνουμε».

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, η Lamda Flisvos Marina πραγματοποίησε συμβολικό καθαρισμό της παραλίας «Πευκάκια» στους Αγίους Θεοδώρους. Παράλληλα, στην ίδια ακτή, οι εθελοντές-δύτες Loutraki Divers καθάρισαν τμήμα του βυθού ανασύροντας συνολικά 22 κιλά απορριμμάτων, όπως πλαστικά ποτήρια και καπάκια, αλουμινένια κουτιά, γυάλινα μπουκάλια και βάση ομπρέλας. Ο σχολαστικός καθαρισμός των υλικών αυτών αποκάλυψε κρυμμένους μικρούς θαλάσσιους οργανισμούς, τους οποίους με ιδιαίτερη φροντίδα οι εθελοντές επέστρεψαν στο φυσικό τους περιβάλλον.   

Αν και η συνεχής βροχή δεν επέτρεψε στα μέλη του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θεοδώρων να συμμετάσχουν στον καθαρισμό, οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ευθύνη όλων στην προστασία του, από εκπροσώπους των: Μαρίνα Φλοίσβου, Loutraki Divers, Λιμενικού Σώματος και HELMEPA που επισκέφθηκαν το σχολείο.

Στα αποτσίγαρα επικεντρώθηκαν για ακόμη μια χρονιά τα στελέχη της JTI Hellas, που την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου καθάρισαν την παραλία στο Μεγάλο Καβούρι. Η ενημερωτική εκστρατεία της εταιρείας για Καθαρές Παραλίες Χωρίς Αποτσίγαρα, την οποία υλοποίησε φέτος το καλοκαίρι για 7η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη HELMEPA, έχει αποτελέσει οδηγό για παρόμοιες δράσεις και σε άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως η Κύπρος και η Ιταλία.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, στελέχη των εταιρειών-μελών V. Ships και XAΛΚΟΡ, αφιέρωσαν το πρωινό τους στον καθαρισμό τμήματος της Ακτής Θεμιστοκλέους στον Πειραιά και της παραλίας στο Χαλκούτσι Ωρωπού, αντίστοιχα. Την ίδια ημέρα, ενεργοί φίλοι της σελίδας της HELMEPA στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook καθάρισαν την κεντρική παραλία της Αναβύσσου κοινοποιώντας άμεσα τη δράση τους και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter. Τα απορρίμματα που συνέλεξαν οι εθελοντές και στους τρεις καθαρισμούς ήταν κυρίως πλαστικά και άλλα είδη που προέρχονται από δραστηριότητες αναψυχής στις ακτές.

Την υποστήριξη της σε όλους τους παραπάνω καθαρισμούς παρείχε η Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης-Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), οχήματα της οποίας παρέλαβαν τα ανακυκλώσιμα υλικά που είχαν διαχωρίσει οι εθελοντές.

Διαβάστε επίσης:  Σημαντικές εγκρίσεις έργων από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού και της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης
Επόμενο άρθροΗ Μάχη για το Νερό: 5 ηχηρά παραδείγματα αποτυχημένων ιδιωτικοποιήσεων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here