Αρχική Ειδήσεις Έρευνα: το φιλί και η σημασία του

Έρευνα: το φιλί και η σημασία του

0
Διαφήμιση

Οι γυναίκες επιλέγουν τους συντρόφους τους από το φιλί, ενώ οι άντρες δεν το αξιολογούν ως τόσο σημαντικό, σύμφωνα με νέα μελέτη. Οι ανθρωπολόγοι έχουν πολλές φορές στο παρελθόν επιχειρηματολογήσει γιατί οι άνθρωποι είναι τόσο επιρρεπείς σtο φιλί, το οποίο αποτελεί κοινή συμπεριφορά ανάμεσα σε δυνητικούς εραστές/ συντρόφους παντού στη Γη. Πλέον, έχουν πλησιάσει κοντά στην εξήγηση γιατί το φιλί είναι τόσο σημαντικό.

 Οι τρεις κυριότερες επιστημονικές θεωρίες για το φιλί, είναι ότι βοηθά στη βιολογική – γενετική αξιολόγηση του μελλοντικού συντρόφου και της υγείας του, ότι αυξάνει τη σεξουαλική διέγερση διευκολύνοντας τη σεξουαλική επαφή και ότι χρησιμεύει για τη διατήρηση του συναισθηματικού δεσμού μεταξύ των ανθρώπων. Οι νέες μελέτες έρχονται να ενισχύσουν κυρίως την πρώτη θεωρία (και λιγότερο την τρίτη), ενώ μάλλον καταρρίπτουν τη δεύτερη θεωρία ότι το φιλί λειτουργεί ως προκαταρκτικό του σεξ.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Λίβερπουλ, που έκαναν τις σχετικές δημοσιεύσεις στα περιοδικά Human Nature και Archives of Sexual Behavior, μελέτησαν μέσω ερωτηματολογίων πάνω από 900 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18 έως 63 ετών και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το φιλί παίζει κεντρικό ρόλο στην αξιολόγηση ενός μελλοντικού «παρτενέρ». Η έρευνα αποκάλυψε ότι το φιλί είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες που αναζητούν μακροχρόνιες σχέσεις.

Πάντως, η μελέτη βρήκε ότι το φιλί έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους άνδρες και τις γυναίκες που ασκούν γοητεία στους γύρω τους και εύκολα συνάπτουν βραχυχρόνιες σχέσεις. Έτσι, για να μη χάνουν πολύτιμο χρόνο περιμένοντας να γνωρίσουν τον υποψήφιο παρτενέρ προτιμούν να βγάζουν τα συμπεράσματά τους με ένα φιλί και είτε μένουν είτε συνεχίζουν την αναζήτηση άλλου συντρόφου.

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο καθηγητή ανθρωπολογίας Ρίτσαρντ Ντένμπαρ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της έρευνας, το φιλί «παίζει καθοριστικό ρόλο στο να κρίνει κάποιος τις κρυμμένες βιολογικές ιδιότητες, αποκαλύπτοντας έτσι τη γενετική καταλληλότητα ενός συντρόφου ή το βαθμό που είναι επιθυμητός».

Στα ευρήματα των μελετών που έχουν γίνει, ξεχωρίζει η άποψη ότι, στις περιστασιακές σχέσεις το φιλί είναι περισσότερο σημαντικό πριν το σεξ και λιγότερο στη διάρκειά του, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες. Στους μακρόχρονους δεσμούς το φιλί είναι εξίσου σημαντικό πριν το σεξ, στη διάρκειά του και σε στιγμές άσχετες με αυτό.

 Επίσης, όσο πιο συχνά είναι τα φιλιά, τόσο πιο ποιοτικός συνήθως είναι ένας δεσμός δύο ανθρώπων, ενώ αυτό δεν συμβαίνει με τη συχνότητα του σεξ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος φιλοξενεί Έκθεση Ζωγραφικής της «Παιδικής HELMEPA»
Επόμενο άρθροΤα Μάρμαρα του Παρθενώνα στην καρδιά της Ευρώπης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ