Αρχική Ειδήσεις Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας ενισχύει Έλληνα ερευνητή

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας ενισχύει Έλληνα ερευνητή

0
Διαφήμιση

Επιχορηγήσεις ύψους ύψους 150.000 ευρώ η καθεμία σε 33 εξέχοντες ερευνητές παρέχει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ΕΣΕ), ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ του έργου τους και των καινοτομιών που μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά.

Οι επιχορηγήσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας χρηματοδότησης «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας» είναι ανοικτές σε επιστήμονες που ήταν ήδη δικαιούχοι επιχορήγησης από το ΕΣΕ.

Τα έργα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως είναι από τη νευροβιολογία και τη μηχανική μέχρι την αρχιτεκτονική και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στην Ελλάδα, αποδέκτης της επιχορήγησης «Απόδειξη ορθότητας της ιδέας» του ΕΣΕ είναι ο ερευνητής, κ. Γεώργιος Κόρδας με το ευρευνητκό του έργο “Νανοδοχεία για στοχευμένη θεραπεία καρκίνου μαστού και προστάτη” (“Novel Targeted Nanocontainers for Cancer Therapy”).

Ο κ. Κόρδας εργάζεται στο Εθνικό Κέντρο “Δημόκριτος” και είναι ειδικός στη νανοθεραπεία. Επιθυμεί να προωθήσει τα νανοφάρμακα για τη θεραπεία του καρκίνου, περιλαμβανομένου του καρκίνου του προστάτη. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του που χρηματοδοτείται από την ΕΕ αναμένεται να είναι ζωτικής σημασίας.

Διαφήμιση