Αρχική Ειδήσεις Πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη φυσική άσκηση

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τη φυσική άσκηση

0
Διαφήμιση

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ξεκινά και στην Ελλάδα μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία, η οποία έχει ως στόχο να κινητοποιήσει δεκάδες εθελοντές να προωθήσουν τη φυσική άσκηση.

Η Ελλάδα κατέχει μία από τις τελευταίες θέσεις στη φυσική άσκηση σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, μόλις 18% των Ελλήνων ασκείται σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση, γεγονός που έχεις σοβαρές επιπτώσεις στη φυσική και πνευματική υγεία των πολιτών.

Η εκστρατεία NowWeMove προτείνει στους πολίτες να δοκιμάσουν δωρεάν νέους ή εναλλακτικούς τρόπους άσκησης.

Οι ελληνικές εκδηλώσεις, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν νυχτερινές ποδηλατάδες, ασκήσεις για όλη την οικογένεια, aqua aerobic και γυμναστική στο πάρκο θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κίνησης (MOVE Week), η οποία διαρκεί από τις 7 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2013.

Το μήνυμα των εκδηλώσεων είναι ότι υπάρχει μία μορφή άσκησης για όλους, ανεξάρτητα από το πρόγραμμα, την οικονομική ή τη φυσική του κατάσταση.

Σύλλογοι αθλητισμού, ΜΚΟ, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εταιρείες ή απλοί πολίτες καλούνται να γίνουν Πράκτορες Κίνησης (Move Agents) και να διοργανώσουν δρώμενα με οδηγό τη φαντασία και τη δημιουργικότητα.

Ο Διεθνής Οργανισμός για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) με σύμμαχο την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατιστών (ECF) έλαβε επιχορήγηση ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση της εκστρατείας σε κάθε άκρη της Ευρώπης.

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθούν δύο flashmob στην Ελλάδα -ένα στην Αθήνα (Πλ. Μοναστηρακίου στις 3 μ.μ.) κι ένα στη Θεσσαλονίκη- καθώς και σε πολλές άλλες περιοχές της Ευρώπης, το οποίο θα βιντεοσκοπηθεί και στη συνέχεια θα αποτελέσει ένα από τα βασικά εργαλεία προώθησης της εκστρατείας.

Συνολικά 15 χώρες θα χορέψουν στους ρυθμούς του NowWeMove.

Διαφήμιση