Αρχική Ειδήσεις Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2013 – «Τουρισμός και Νερό: Προστατεύοντας το κοινό μας...

Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2013 – «Τουρισμός και Νερό: Προστατεύοντας το κοινό μας μέλλον»

0
Διαφήμιση

Προς στήριξη του Διεθνούς Έτους συνεργασίας για τα ύδατα των Ηνωμένων Εθνών (United Nations International Year of Water Cooperation), η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2013 (World Tourism Day) εορτάζεται φέτος με θέμα «Τουρισμός και Νερό: Προστατεύοντας το κοινό μας μέλλον». Η θεματική τονίζει τον ρόλο του τουρισμού στην πρόσβαση του νερού και φέρνει στο προσκήνιο τις δράσεις που λαμβάνονται σήμερα από τον κλάδο, προκειμένου να συμβάλει σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για το νερό, καθώς και για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Ο τουρισμός έχει αποδείξει πως μπορεί να παρέχει φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις, καθώς και πολιτική και οικονομική υποστήριξη, για τη διατήρηση και τη βιώσιμη χρήση των υδάτινων πηγών.

Οι επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2013 θα λάβουν χώρα στις Μαλδίβες (27 Σεπτεμβρίου), αλλά τα Ηνωμένα Έθνη θα στοχεύσουν στη προβολή της σχέσης μεταξύ Τουρισμού και Νερού όλο το χρόνο.

Σήμερα ο τουρισμός αποτελεί έναν τομέα του ενός τρισεκατομμυριού δολαρίων και αφορά την κυκλοφορία πάνω από ενός δισεκατομμυρίου τουριστών το χρόνο σε όλο τον κόσμο αλλά και πέντε με έξι δισεκατομμυρίων εγχώριων τουριστών.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here