Αρχική Ειδήσεις …ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα

…ένα χρυσόψαρο μέσα στη γυάλα

0
Διαφήμιση

Για τους λάτρεις της θάλασσας που δεν μπορούν να την αποχωριστούν, είναι όμως αναγκασμένοι να ζουν μακριά από αυτή, αυτό που έχουμε να προτείνουμε είναι να τη φέρουν στο σπίτι τους μέσα σε ένα ενυδρείο!

Είναι απίστευτες οι ιδέες που υπάρχουν για τη δημιουργία τους και απευθύνο νται σε όλα τα βαλάντια. Μιλώντας όμως για ενυδρείο, στο μυαλό όλων μας έρχεται η γνωστή σφαιρική γυάλα με την εικόνα ενός πανέμορφου πλην μοναχικού ψαριού, του χρυσόψαρου!

…Για την ιστορία, τα χρυσόψαρα μας ήρθαν από την Άπω Ανατολή, που εδώ και 2.500 χρόνια ήταν διακοσμητικά ψάρια μέσα σε λίμνες, ενώ στην Ευρώπη ήρθαν το 18ο αι. και τα συναντάμε στα σπίτια των πλουσίων.

Ως ψάρι είναι ανθεκτικό και επιβιώνει σε ακατάλληλες συνθήκες γι’ αρκετό χρόνο. Παράλληλα, η τιμή του είναι πολύ προσιτή, με αποτέλεσμα να μπορούν να το αγοράσουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αν θέλουμε, όμως, να έχουμε ένα σωστό ενυδρείο μέσα στο σπίτι μας, πρέπει να προσέξουμε κάποια πράγματα.

Συμβουλές

Πρώτα απ’ όλα, τα χρυσόψαρα διατηρούνται ακόμα και σε κρύο νερό, όμως πρέπει να υπάρχει αρκετό, έτσι ώστε η στάθμη μέσα στη γυάλα να μην είναι χαμηλή.

Επίσης, το νερό της γυάλας πρέπει να αλλάζεται πολύ συχνά γιατί, αν αφήσουμε το νερό ακάθαρτο, αυξάνεται η αμμωνία μέσα σ’ αυτό, με αποτέλεσμα να δηλητηριάζονται. Συνεπώς η γυάλα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά για να έχουμε υγιή και όμορφα ψάρια.

Σημαντικό επίσης είναι να μην τα πιάνουμε, διότι απομακρύνουμε τη γλοιώδη επίστρωση του σώματός τους κι έτσι τα εκθέτουμε σε λοιμώξεις.

Αν πάλι βρίσκονται σε σκοτεινό χώρο, με τον καιρό αποχρωματίζονται. Είναι βασικό λοιπόν να βρίσκονται κοντά σε φυσικό φως.

Επειδή όμως το ενυδρείο είναι το «παράθυρο» στον κόσμο του βυθού, ψάξαμε και σας βρήκαμε τις πιο πρωτότυπες και καλόγουστες γυάλες, που μπορεί να υπήρχαν μέσα στο σπίτι σας και να μην τις είχατε φανταστεί. Απολαύστε τις!

Της Βίκυς Ανδρή

Πηγή: TV24

Διαφήμιση