Αρχική Ειδήσεις Άλμα 43,22% για τους τουρίστες κρουαζιέρας στον Πειραιά τον Αύγουστο

Άλμα 43,22% για τους τουρίστες κρουαζιέρας στον Πειραιά τον Αύγουστο

0
Διαφήμιση

Κατά περίπου 100 χιλιάδες ήταν αυξημένοι οι τουρίστες κινήθηκαν με κρουαζιερόπλοια από και προς το λιμάνι του Πειραιά τον φετινό Αύγουστο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης του ΟΛΠ Α.Ε. κατά τον μήνα Αύγουστο 2013 οι αφιξοαναχωρήσεις transit τουριστών ανήλθαν σε 329.540 έναντι 230.096 τον Αύγουστο 2012. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ για τα δεδομένα του λιμανιού κατά την τελευταία εξαετία (2008-2013).
Όπως σημειώνει η διοίκηση του ΟΛΠ, σημαντικό ρόλο στην ποιοτική διακίνηση έπαιξε ο δεύτερος Διεθνής Σταθμός υποδοχής επιβατών κρουαζιέρας (Θεμιστοκλής), ο οποίος εγκαινιάσθηκε στην αρχή της τουριστικής περιόδου. Σημειώνεται, επιπλέον ότι ήδη προχωράει το έργο του τρίτου Διεθνούς Σταθμού Κρουαζιέρας (Άγιος Νικόλαος), ο οποίος θα παραδοθεί στις αρχές Απριλίου 2014, μαζί με τις δύο νέες θέσεις ελλιμενισμού οι οποίες προβλέπονται στα κρηπιδώματα της Ακτής Μιαούλη, θέσεις οι οποίες κατασκευάζονται με τη στήριξη του ΠΕΠ Αττικής (ΕΣΠΑ).

Διαφήμιση