Αρχική Διάστημα Πώς θα επηρεάσει τη Γη η αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ηλιου

Πώς θα επηρεάσει τη Γη η αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ηλιου

0
Διαφήμιση

Εντυπωσιακές αλλαγές στον ουρανό της Γης φαίνεται πώς θα επιφέρει η αντιστροφή των μαγνητικών πόλων του Ηλιου που συμβαίνει κάθε 11 χρόνια και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Αλάσκα, τους επόμενους μήνες και κατά τη διάρκεια αυτής της αλλαγής το βόρειο σέλας θα είναι πολύ πιο έντονο στο νυχτερινό ουρανό στη βόρεια Αλάσκα και σε τμήματα του Καναδά.

Οι επιστήμονες ήταν σε θέση να παρακολουθουν τι συμβαίνει στις ηλιακές πόλους μόνο από το 1970.

Ο ήλιος έχει ένα μαγνητικό πεδίο χωρισμένο σε βόρειο και νότιο πόλο. Σε λίγους μήνες, ο αρνητικά φορτισμένος πόλος του βορρά θα έχει θετικό φορτίο και ο νότιος πόλος του, αρνητικό φορτίο.

Τα φορτισμένα σωματίδια στο μαγνητικό πεδίο κινούνται με ασύλληπτες ταχύτητες λόγω της μεγάλης θερμότητας του Ηλιου και η αλληλεπίδραση αυτών των σωματιδίων με άλλα στο ηλιακό σύστημα οδηγεί μεταξύ άλλων στη δημιουργία του πολύχρωμου Βόρειου Σέλας.

Οπως εξηγούν οι ερευνητές:

«Ο ήλιος στην πραγματικότητα, σε μεγαλύτερη κλίμακα, συμπεριφέρεται σαν κομήτης: Ολα τα αέρια που εξατμίζονται καταλήγουν σε μια ουρά και χρειάζεται πολύς χρόνος για τα αέρια στην ουρά να αλλάξουν θέση»

Φέτος ο βόρειος πόλος του Ηλιου αλλάζει γρηγορότερα από ό, τι ο νότιος πόλος του, ωστόσο αυτό οι επιστήμονες το θεωρούν φυσιολογικό και είναι η τέταρτη φορά που παρατηρούν ένα τέτοιο γεγονός.

ΟΙ μαγνητικές αλλαγές στον Ηλιο μπορεί να επηρεάσουν τις δορυφορικές επικοινωνίες στη Γη, ωστόσο στην Αλάσκα το φαινόμενο θα είναι ορατό με το εντονότερο βόρειο Σέλας των τελευταίων 10 χρόνων.

πηγή: iefimerida.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ κλιματική αλλαγή «αλλάζει τη γεύση των φρούτων»
Επόμενο άρθροΤο κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ