Αρχική Ειδήσεις Η απάντηση του πρύτανη για τα παράνομα πειράματα στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Η απάντηση του πρύτανη για τα παράνομα πειράματα στο πανεπιστήμιο Κρήτης

0
Διαφήμιση

Θόρυβο έχει προκαλέσει στο πανεπιστήμιο Κρήτης η καταγγελία των Οικολόγων Πρασίνων για τη διεξαγωγή παράνομων πειραμάτων σε πιθήκους στο ακαδημαϊκό ίδρυμα, καταγγελία που καταγράφεται σε επιστολή προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στην Περιφέρεια Κρήτης. O πρύτανης του πανεπιστημίου Κρήτης Ευριπίδης Στεφάνου δίνει τις δικές του απαντήσεις για το ερευνητικό έργο που πραγματοποιείται στο Ερευνητικό Εργαστήριο Φυσιολογίας του πανεπιστημίου.

Μόλις ενημερώθηκα για την καταγγελία ζήτησαν από τους συναδέλφους ερευνητές του εργαστηρίου απαντήσεις στα ερωτήματα που προκύπτουν. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι τέτοιες έρευνες, με ζώντες οργανισμούς περνούν από ειδική επιτροπή δεοντολογίας και βιοηθικής. Και στην περίπτωση λοιπόν του Ερευνητικού Εργαστηρίου Φυσιολογίας, η επιτροπή έχει ελέγξει το ερευνητικό έργο. 
 

Να σημειωθεί ότι στην επιστολή – καταγγελία των Οικολόγων Πρασίνων εκφράζονται ερωτήματα για παράνομα πειράματα με πιθήκους στο πανεπιστήμιο και εκφράζονται επιφυλάξεις για το αν οι ερευνητές τηρούν τις προϋποθέσεις και αν έχουν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι σχετικά με την ευζωία των ζώων που χρησιμοποιούνται. Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει ήδη περάσει από τον έλεγχο της επιτροπής δεοντολογίας και βιοηθικής. Επειδή όμως υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτήματα για το ερευνητικό έργο, τα ερωτήματα αυτά τα έχω απευθύνει στους αρμόδιους του εργαστηρίου και το πανεπιστήμιο Κρήτης θα δώσει για όλα απαντήσεις, ξεκαθαρίζει ο κ.Στεφάνου. 

πηγή:prismanews

 

Διαφήμιση